SEC Stelt Besluit over Bitcoin ETF-Aanvragen Uit

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft gezegd dat er een “langere periode” nodig is om verschillende spot Bitcoin ETF-applicaties te evalueren. Hieronder vallen die van Wisdom Tree Funds, Invesco en Galaxy Digital, en Valkyrie Funds.

Verwacht uitstel tot oktober

Volgens een recente verklaring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wordt de beslissing over goedkeuring of afwijzing van diverse Bitcoin ETF-aanvragen uitgesteld tot ten minste 17 oktober. Oorspronkelijk had de SEC volgens de planning vóór 2 september een besluit hierover moeten nemen.

Eerder deze week heerste er aanzienlijke verwachting over de potentiële goedkeuring van een spot Bitcoin ETF. Grayscale had al een poging ondernomen om zijn bestaande Grayscale Bitcoin Trust te transformeren in zo’n ETF. Hoewel de SEC aanvankelijk deze transformatie weigerde, oordeelde de rechtbank dat het besluit van de toezichthouder onvoldoende onderbouwd was, wat een gunstige ontwikkeling was voor Grayscale.

Desondanks is het van belang te erkennen, zoals diverse experts hebben aangegeven, dat een positieve uitspraak van de rechtbank niet automatisch leidt tot formele goedkeuring door regelgevende instanties. De SEC heeft na de uitspraak nog tot 45 dagen de tijd om in beroep te gaan tegen het oordeel.

Gezien deze complexe juridische context, anticiperen financiële analisten op verdere vertragingen door de SEC in de besluitvorming omtrent overige aanvragen voor Bitcoin ETF’s.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht SEC Stelt Besluit over Bitcoin ETF-Aanvragen Uit verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters