SEC stelt Bitcoin ETF-besluit opnieuw 45 dagen uit

De Amerikaanse financiële toezichthouder heeft de beslissing over VanEck’s nieuwste spot Bitcoin ETF-aanvraag opnieuw met 45 dagen uitgesteld.

Wederom wachten op uitspraak SEC

VanEck, de in New York gevestigde vermogensbeheerder, moet opnieuw wachten op de uitspraak van de SEC over haar nieuwste Bitcoin exchange-traded fund (ETF) aanvraag.

Van Eck, dat meer dan $65 miljard aan activa onder beheer heeft, diende zijn nieuwste spot Bitcoin ETF-aanvraag in op 24 juni. De deadline voor de beslissing van de toezichthouder verstrijkt op 27 augustus, maar die zal dus niet gehaald worden.

In een verklaring van 24 augustus zei de SEC dat ze de beslissing over de aanvraag van VanEck met nog eens 45 dagen zullen verlengen tot 11 oktober.

De commissie is van mening dat het passend is een langere periode vast te stellen waarbinnen zij actie kan ondernemen met betrekking tot de voorgestelde regelwijziging, zodat zij voldoende tijd heeft om de voorgestelde regelwijziging en de daarin aan de orde gestelde kwesties te bestuderen.

– Securities & Exchange Commisson

In november 2021 verwierp de SEC de eerdere aanvraag van VanEck. Reden was de zorgen over ‘fraude en manipulatie’ van de Bitcoin-spotmarkt.

De SEC en de Bitcoin ETF aanvragen

Een ETF is een beleggingsinstrument dat beleggers in staat stelt aandelen te kopen die de onderliggende waarde vertegenwoordigen. Een Bitcoin ETF zou beleggers dus in staat stellen om blootstelling aan Bitcoin te krijgen zonder het gedoe van het kopen van de cryptocurrency van een beurs en het opslaan ervan in een crypto-wallet.

Goud, onroerend goed en vreemde valuta ETF’s zijn zeer populair onder Amerikaanse beleggers. Veel investeerders vinden het dan ook gek dat er nog altijd geen Bitcoin spot ETF goedgekeurd is.

De SEC heeft herhaaldelijk meerdere aanvragen voor een Bitcoin ETF op spotbasis afgewezen. De SEC heeft vorig jaar echter wel verschillende Bitcoin futures ETF’s goedgekeurd. De voorzitter van het agentschap Gary Gensler had eerder laten doorschemeren dat de Commissie geneigd zou zijn om dergelijke producten goed te keuren.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht SEC stelt Bitcoin ETF-besluit opnieuw 45 dagen uit verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters