September Dip voor Bitcoin, maar Cruciale ETF Deadline in Oktober Biedt Hoop

Voor Bitcoin-investeerders is de maand september vaak een uitdagende tijd, want negen van de laatste 13 jaren resulteerde in een negatief rendement. Niettemin kijken sommige analisten met hoop naar oktober, aangezien deze maand een cruciale deadline markeert voor de SEC met betrekking tot Bitcoin ETF-aanvragen, wat de koers van Bitcoin in de nabije toekomst zou kunnen beïnvloeden.

September is een slechte maand voor Bitcoin

De geschiedenis leert ons dat september doorgaans een hobbelige maand is voor Bitcoin, waarbij negen van de afgelopen 13 jaar in het rood eindigde.

De vooraanstaande crypto-analist, Will Clemente, vertelt zijn 689.000 volgers dat september bekendstaat als de maand met het “minst aantal maanden met positieve rendementen” en momenteel een negatieve reeks van zes jaar doormaakt.

Bitcoin’s returns broken down by months

September has had the least number of positive-returning months at just two and is on a 6-year negative-returning streak. pic.twitter.com/4VqZkMubm3

— Will Clemente (@WClementeIII) August 31, 2023

Bovendien zijn er andere indicatoren die wijzen op een onrustige maand september. Het analyse platform ‘Material Indicators’ heeft zelfs gewaarschuwd voor een “volledige ommekeer” van de winsten na de recente juridische overwinning van Grayscale op de SEC, wat mogelijk aanzienlijke gevolgen kan hebben voor de grootste cryptocurrency in de toekomst.

TLDR: Trend Precognition signals ⬇️ on the D chart Prepare to round trip the range
BTC >$27,760 invalidates the signal
BTC <$24,750 paves the road to #Bearadise

To expand on what @TradingParrot shared earlier, on the #Bitcoin D candle Close/Open, Trend Precognition presented a… pic.twitter.com/sX3Bqj3v57

— Material Indicators (@MI_Algos) August 31, 2023

Oktober cruciale maand voor Bitcoin ETF’s

Niettemin heeft Bloomberg ETF-analist James Seyffart investeerders aangemoedigd om hun blik te richten op oktober. Dit komt doordat medio oktober de tweede cruciale deadline markeert voor de SEC betreffende zeven lopende aanvragen voor spot Bitcoin ETF’s, met name die van BlackRock, Bitwise, Valkyrie, WisdomTree, VanEck, iShares en Invesco.

NEXT DATES TO WATCH:

Middle of October are the next major days to watch. Namely October 16th. (& @GlobalXETFs‘ Oct 7)

Also, reminder that we fully expected delays on this round of spot #Bitcoin ETF filings. Would have been a shock if they were approved this week. pic.twitter.com/i14fg8FWun

— James Seyffart (@JSeyff) August 31, 2023

Op 30 augustus schatten Seyffart en zijn collega Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas de kans op goedkeuring van een Bitcoin ETF tegen het einde van dit jaar op 75%. Half oktober vertegenwoordigt de laatste deadline voor de SEC in 2023, en Seyffart merkte op dat vertragingen in de recente ronde van aanvragen voor spot Bitcoin ETF’s algemeen werden verwacht. Hij zou zelfs verrast zijn geweest als ze in de eerste reeks deadlines van deze week waren goedgekeurd.

Na een kortstondige stijging op het nieuws over Grayscale is de prijs van Bitcoin in de afgelopen 24 uur met 4,54% gedaald en wordt op het moment van schrijven verhandeld voor $26.016.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht September Dip voor Bitcoin, maar Cruciale ETF Deadline in Oktober Biedt Hoop verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters