Slechts 1,9% van de Turken zou in crypto investeren

Een nieuwe studie heeft aangetoond dat bijna 43% van de ondervraagde Turkse individuen goud als de beste vorm van investering beschouwt, terwijl slechts 1,9% zei dat ze zouden investeren in cryptocurrencies.

Minder Turken zien goud nu als beste investering

Een recent onderzoek van Areda Survey heeft uitgewezen dat een aanzienlijk aantal Turken – ongeveer 42,9% – goud nog steeds als de beste vorm van investering beschouwen. Dit is echter bijna 15 procent lager dan in april 2021.

Daarnaast bleek uit het onderzoek dat 45,9% van de respondenten vrouwen waren. 42,2% van deze respondenten was mannelijk.

Naast goud meldde de Turkse krant Hurriyet dat de tweede meest geprefereerde investering van Turken onroerend goed is. Dit komt neer op 27,4%, wat iets hoger is dan vorig jaar. Toen claimde 26,9% van de respondenten in onroerend goed te investeren.

Voorkeur voor vreemde valuta

Door de hoge inflatie in Turkije in combinatie met een devaluerende valuta zijn inwoners gedwongen om over te schakelen van de Turkse lira naar vreemde valuta.

Volgens de Areda-enquête van mei 2022 zei 23,7% van de respondenten dat ze de voorkeur zouden geven aan vreemde valuta wanneer hen werd gevraagd waarin ze zouden investeren.

Hoewel rapporten hebben gesuggereerd dat de economische situatie van Turkije inwoners dwingt om in cryptocurrencies te investeren, lijken de bevindingen van de Areda Survey erop te wijzen dat maar weinig Turken deze als een ideale investering zien.

Zoals blijkt uit het Hurriyet-rapport, zei slechts 1,9% van de respondenten dat ze zouden investeren in cryptocurrencies. Dit is lager dan de 3,1% die zei dat ze zouden beleggen in depositorekeningen, maar hoger dan de 1% die zou beleggen in aandelen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Slechts 1,9% van de Turken zou in crypto investeren verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters