Speelde de opkomst van TUSD een rol in de opleving van Bitcoin?

Nieuwe data suggereert dat TUSD een rol speelde in de rally van Bitcoin die we de afgelopen dagen zagen. De toename van de supply van TUSD komt namelijk heel sterk overeen met de opleving van de Bitcoin koers. Waar sommigen de rally toeschrijven aan de ETF-aanvraag van BlackRock of een short squeeze, laat nieuwe data zien dat de stablecoin ook weleens een significante rol gespeelde kan hebben in het opwaartse momentum van Bitcoin.

TUSD, BINANCE & BITCOIN PUMP

– Since 2018, $TUSD circulating supply has spiked by +$1B (over a week!) on three occasions.

. May 2021
. Feb 2023
. Jun 2023

And every single time, Bitcoin started a rally shortly after. https://t.co/Lp5wHRkUsM pic.twitter.com/rfm5FK1sSz

— CryptoVizArt.₿ | ZiCast 🎙 (@CryptoVizArt) June 22, 2023

De impact van TUSD

De data van CryptoViz onthult dat de totale supply van TUSD op drie momenten in de geschiedenis met 1 miljard dollar is gestegen. Deze momenten vonden plaats in mei 2021, februari 2023 en juni 2023. Opvallend genoeg schoot de Bitcoin koers na iedere opleving van de supply van TUSD behoorlijk omhoog.

Op het moment is TRON verantwoordelijk voor 76,45 procent van de supply van TUSD, gevolgd door Ethereum met 22,5 procent. Als we naar de supply van TUSD op de beurzen kijken, dan valt op dat Binance de absolute heerser is op het gebied van deze stablecoin.

Verder valt op dat het handelsvolume van het BTC/TUSD handelspaar het volume van BTC/USDT voorbij is. Wat laat zien dat de dominantie van TUSD op de markt voor stablecoins momenteel flink in de lift zit.

Ki Young Ju, de CEO van CryptoQuant, constateert dat TUSD op dit moment een vergelijkbaar traject volgt als USDT. Waar de groei van USDT op dit moment stokt, is TUSD nog altijd flink aan het uitbreiden.

Wees op je hoede

Het zijn dit soort ontwikkelingen die de markt en de koersbewegingen voor Bitcoin nog een beetje schimmig maken. Wie zitten er precies achter TUSD en kunnen we de stablecoin vertrouwen? Dat zijn vraagstukken die op dit moment ook nog gelden voor USDT.

Tether krijgt al jaren beschuldigingen dat het een fout bedrijf is, wat niet meehelpt voor de reputatie van de industrie. Wat dat betreft zou het goed zijn als dit soort bedrijven eens een volledige audit laten doen.

Die audit zouden ze kunnen laten doen door gerenommeerde kantoren, waardoor er meer vertrouwen komt in de bedrijven achter deze stablecoins.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Speelde de opkomst van TUSD een rol in de opleving van Bitcoin? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters