Staat Bitcoin aan de vooravond van Prijsstijging naar $42.000?

Het lijkt erop dat de prijs van Bitcoin zich voorbereidt op een indrukwekkende sprong naar $42.000. Deze voorspelling is gebaseerd op een ‘cup-and-handle’-patroon dat zich op de wekelijkse grafiek heeft gevormd.

Bitcoin heeft dit weekend uitstekende resultaten laten zien. De grootste cryptomunt flirtte zelfs even met de weerstandsgrens van $27.000. Hoewel de trend overwegend positief was, kon de digitale munteenheid de verkoopdruk niet weerstaan, wat resulteerde in een lichte daling naar $26.278.

Interessant genoeg lijkt dit kortstondige dipje geen afbreuk te doen aan het groeiende optimisme onder beleggers. Steeds meer investeerders zien potentie in Bitcoin, vooral in het licht van de recente prijsdaling. Hoewel voorzichtigheid nog steeds geboden is, lijkt er een toenemende consensus te ontstaan dat Bitcoin zijn opwaartse traject zal hervatten.

Een hernieuwd optimisme voor Bitcoin

Vorige week onderging de prijs van Bitcoin een onverwachte daling na het besluit van de Amerikaanse Federal Reserve om de renteverhogingen te pauzeren. Hoewel dit in lijn was met de verwachtingen van marktanalisten, wierpen de opmerkingen van bankvoorzitter Jerome Powell een schaduw over het nieuws.

Powell gaf aan dat beleggers zich moeten voorbereiden op het hervatten van de renteverhogingen, aangezien de centrale bank streeft naar een inflatiedoelstelling van 2%. Ondanks de initiële teleurstelling, lijken beleggers nu de kansen op korte termijn te herwaarderen die ontstaan zijn door het besluit om de rente ongewijzigd te laten.

Naast het rentebesluit van de Fed, lijkt de cryptomarkt langzaam maar zeker te herstellen van de initiële schok die werd veroorzaakt door de recente hardhandige acties van de SEC tegen toonaangevende crypto-ondernemingen zoals Binance en Coinbase. Deze kwesties veroorzaakten tijdelijke onrust, maar de markt heeft zijn veerkracht getoond en begint te stabiliseren.

Deze combinatie van factoren – de stabilisatie van de markt na de SEC-acties, samen met een gunstig renteklimaat – wijst op een gunstige omgeving voor Bitcoin. De cryptomunt, die ondanks alle onrust zijn waarde heeft weten te behouden, lijkt nu in een sterke positie te zijn om verder te groeien.

Bitcoin koers op weg naar $42.000?

Het huidige prijsverloop van Bitcoin biedt een veelbelovend beeld. Indien de bulls erin slagen om het v-vormige herstel te voltooien, is het goed mogelijk dat Bitcoin de aanzienlijke weerstand van $27.000 zou kunnen doorbreken. Dit zou de deur kunnen openen naar een snelle stijging naar $28.000.

Daarbij sluit een gerenommeerd Twitter-analist, Captain Fabik, zich aan bij het optimistische sentiment. Volgens zijn analyse zou de Bitcoin koers op middellange termijn zelfs de $42.000 kunnen bereiken.

$BTC Cup & Handle Formation on the Weekly TF Chart..!!

Expecting Breakout Soon..📈🚀#Crypto #Bitcoin #BTC pic.twitter.com/JM4fgywpOc

— Captain Faibik (@CryptoFaibik) June 19, 2023

Zijn voorspelling is gebaseerd op een cup-and-handle patroon dat zich op de wekelijkse grafiek heeft gevormd, een technisch signaal dat vaak wordt geassocieerd met een sterke opwaartse trend. De koers van BTC ziet er dus veelbelovend uit.

Claim 20 euro aan Crypto

Als je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd bent geraakt in het kopen van Bitcoin, dan is Bitvavo een goede keuze. Dit is de goedkoopste crypto-beurs in Nederland. En we hebben goed nieuws: als je een account maakt via de knop hieronder, krijg je van ons €20 gratis. Bovendien hoef je over de eerste €1000 die je handelt geen kosten te betalen. Mooi toch? Begin dus nu met investeren, maar vergeet niet om altijd verstandig te handelen.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Staat Bitcoin aan de vooravond van Prijsstijging naar $42.000? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters