Staat Bitcoin miners wederom een onzekere toekomst te wachten?

Bitcoin miners moesten met het jaar 2022 misschien wel het lastigste jaar uit hun geschiedenis verwerken. Voor 2024 staat er met de Bitcoin Halving mogelijk weer een wervelwind op de planning voor deze industrie. In april 2024 halveert namelijk de blokbeloning die miners ontvangen voor het produceren van een blok.

Verder daalde de vraag naar blokruimte de afgelopen weken, wat mogelijk ook voor problemen zorgt bij de miners.

Omzetten van miners omlaag

In de onderstaande grafiek van Glassnode is te zien hoe er in februari een opmerkelijke stijging in de omvang van blokken plaatsvond. De grote van blokken steeds in deze periode van een bescheiden 190 miljoen naar de meer indrukwekkende range van 300 tot 400 miljoen.

Deze opleving was echter van korte duur, omdat de omvang van de blokken nu alweer is teruggevallen naar een gemiddelde van 250 miljoen. Inmiddels lijkt de omvang zelfs gedaald te zijn naar 220 miljoen.

In de bovenstaande grafiek is te zien hoe de omvang van blokken ook duidelijk te herkennen is in de omzetten van miners uit transactiekosten. Die zijn na een gigantische explosie in mei namelijk weer hard gedaald. Op het moment van schrijven halen miners ongeveer 2,3 procent van hun omzet uit transactiekosten.

Problemen voor miners?

Wat dat betreft kan de volgende halving weleens een probleem worden voor partijen die op dit moment al moeite hebben om het hoofd boven water te houden. Na de halving gaat de omzet van deze miners immers door de helft en moeten ze maar hopen dat de Bitcoin koers zijn kunstje van de afgelopen halvings herhaalt.

In het verleden schoot de Bitcoin koers als een raket omhoog in de maanden na een halving. Dat biedt echter geen garanties voor de toekomst en het is te hopen dat de miners daar ook rekeningen mee houden.

Op dit moment is het macro-economische klimaat niet in het voordeel van een bullrun. Wat dat betreft moeten we uitkijken dat we niet te bullish worden in aanloop naar de halving, want het kan zomaar anders lopen dan het in het verleden gedaan heeft. Als er iets niet bestaat in de financiële markten, dan is het zekerheid.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Staat Bitcoin miners wederom een onzekere toekomst te wachten? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters