Staat Bitcoin voor een nieuwe koersexplosie?

De Bitcoin koers heeft het de afgelopen periode moeilijk en het lukt de bulls maar niet om de regie weer over te nemen van de bears. Volgens de pseudonieme analist Crazzyblockk is er echter een mogelijkheid dat Bitcoin weer bullish wordt. Hij baseert zich voor deze uitspraken op de zogenaamde Spent Output Profit Ratio (SOPR) die er momenteel goed uitziet.

Wat is de SOPR?

Het is met de SOPR mogelijk om te meten in hoeverre men momenteel winsten realiseert op de blockchain. Een SOPR-waarde van 1 of meer geeft aan dat investeerders op dit moment met winst verkopen en andersom. Op het moment van schrijven staat de SOPR boven de grens van 1 en dat betekent dat men op dit moment met winst verkoopt.

Op het moment van schrijven beweegt de SOPR al vanaf maart 2023 boven de score van 1. Om die reden besloot de analist een vergelijking te trekken tussen de huidige tijd en 2017 en 2019.

Tussen 2015 en 2016 bleef de SOPR ook consistent boven de waarde van 1. Dit zorgde er volgens CrazzyBlockk voor dat de Bitcoin koers in 2017 richting de 20.000 dollar doorschoot.

Verder waren de SOPR-omstandigheden volgens de analist ook in 2019 cruciaal voor de all-time high van Bitcoin in 2021. Daarnaast is de analist van oordeel dat er momenteel voldoende vraag in de markt is om de verkoopdruk te weerstaan.

Alle ogen op morgen

Voor nu zijn alle ogen gericht op woensdag 14 juni. Dat is namelijk het moment waarop de Federal Reserve weer aan de beurt is om een nieuw rentebesluit te nemen. De verwachting is dat de Amerikaanse centrale bank dan voor het eerst op de pauzeknop drukt en zijn agressieve campagne van renteverhogingen staakt.

Woensdagavond om 20.00u Nederlandse tijd is het zover. Voor nu schat de markt de kans op een rentepauze in op 83,8 procent. Er is nog een kleine kans van 16,2 procent dat de rente wederom met 0,25 procent stijgt.

Het afgelopen jaar waren de renteverhogingen van de Federal Reserve ogenschijnlijk de voornaamste reden voor de slechte prestaties van Bitcoin. Al kunnen we ook het imploderen van FTX en Terra niet buiten beschouwing laten.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Staat Bitcoin voor een nieuwe koersexplosie? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters