Stagnerende Bitcoin koers hint op problemen

De Bitcoin koers stagneert al een tijdje en de bulls hebben moeite om het positieve momentum te herpakken. Volgens Mike McGlone van Bloomberg zijn de problemen voor Bitcoin mogelijk een voorbode voor economische turbulentie. Terwijl Bitcoin in het derde kwartaal van 2023 met 15 procent daalde, staat de Nasdaq 100 (aandelenindex) op plus twee procent.

Is One of the Best-Performing Assets Ever Telling Us Something – #Bitcoin has dropped about 15% in 3Q to Sept. 1 vs. a 2% gain in the Nasdaq 100 Stock Index. Weakness in the benchmark crypto could be a precursor for a normal stock market drawdown in a recession or simply falling… pic.twitter.com/4fiCFD1cl9

— Mike McGlone (@mikemcglone11) September 5, 2023

Waarom komt er dan een recessie?

Wat we in het verleden vaak zagen (zie ook de grafiek van McGlone) is dat Bitcoin een voorloper is voor traditionele financiële assets. Bitcoin was in het verleden vaak de eerste asset die begon te stijgen of dalen, waarna de traditionele markten volgden.

In dit geval zou dat dus betekenen dat de Nasdaq 100, de Amerikaanse techbeurs, binnenkort een schuiver moet maken; of Bitcoin moet natuurlijk plotseling herstellen en aan een gigantische stijging beginnen.

Verder hinten de Federal Funds Futures, waarmee investeerders kunnen wedden op de rentestand in Amerika, op nieuwe renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank. Dat zou betekenen dat we nog een pittige periode kunnen verwachten voor de markt.

Bitcoin en de Japanse beurs

Verder zegt McGlone iets opvallends, namelijk dat de Bitcoin koers een hoge correlatie met de Japanse Nikkei vertoont. In principe zou je dat niet verwachten, want wat heeft de Japanse beurs nu met de Bitcoin koers te maken?

Nikkei a Guide for #Bitcoin or Vice Versa? Bitcoin has had a close directional relationship with the Nikkei 225, and recent crypto weakness may portend contagion. pic.twitter.com/XStJsPVdrQ

— Mike McGlone (@mikemcglone11) September 4, 2023

“Bitcoin had een hechte relatie met de Nikkei 225 en de recente zwakte voor de digitale munt kan weleens overslaan op de beursindex. Dat of Bitcoin moet herstellen en het pad van de Nikkei volgen, dat in juni het hoogste niveau in 33 jaar tijd bereikte”, aldus McGlone.

Om weer bullish te worden over Bitcoin moet de digitale munt volgens hem een koers van 31.000 dollar bereiken. Dat zou een zogenaamde “bullish reversal” opleveren. Maar McGlone denkt dat Bitcoin nog meer dalingen te wachten staat, omdat de Federal Reserve en andere centrale banken nog steeds de monetaire duimschroeven aandraaien.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Stagnerende Bitcoin koers hint op problemen verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters