Standard Chartered: Bitcoin kan in 2023 dalen tot 5000 dollar

Biden wordt afgezet, voedselprijzen storten in en de Bitcoin koers zakt in naar een prijs van $5.000. Al deze gebeurtenissen staan op de lijst met verrassingen die kunnen gaan meemaken volgend jaar volgens analisten van de Standard Chartered bank.

Volgens de analisten zou de Bitcoin prijs dus kunnen dalen tot 5 duizend dollar. Dit omdat de zeepbel misschien wel definitief uit elkaar zal gaan spatten in 2023, zo vertellen de analisten.

“Rendementen op crypto investeringen dalen samen met technologieaandelen, en ondanks dat de koers enigszins gestabiliseerd is, is er grote schade aangericht aan de digitale valuta’s.” Zo schrijft Eric Robertsen, hoofd van het wereldwijde onderzoek van de bank.

Houden mensen vertrouwen in de crypto sector?

De Bitcoin prijsvoorspelling is gedaan als onderdeel van de jaarlijkse lijst van verrassingen van Standard Chartered waarvan analisten denken dat de markten ze over het hoofd zien.

Andere mogelijke verrassingen voor het komende jaar zijn onder meer een daling van de olieprijzen, de afzetting van de Amerikaanse president Joe Biden en een ineenstorting van de voedselprijzen.

De lijst is niet bedoeld om gebeurtenissen met een hoge waarschijnlijkheid te voorspellen, maar juist om situaties te overwegen die heel misschien kunnen gebeuren en dus geen deel uitmaken van de marktconsensus.

De analisten vertellen dat een mogelijke crypto crash kan gaan plaatsvinden als crypto beurzen een tekort aan contanten krijgen. Het vertrouwen van investeerders zal dan instorten en mensen zullen massaal hun crypto’s verkopen en terugkeren naar de klassieke veilige investering: Goud.

Als dit scenario inderdaad plaats zal vinden zou de goudprijs met 30% kunnen stijgen. Het edelmetaal heeft in 2022 weinig liefde gekregen en daalde met 20% ten opzichte van de hoogtepunten in maart, maar zou kunnen profiteren van een daling van het cryptovertrouwen.

De hele tech-sector heeft het zwaar

De analisten identificeerde trouwens ook de mogelijkheid van een brede neergang van alle technologieaandelen. In 2022 hadden de meeste tech-aandelen het al zwaar, maar de analisten van Standard Chartered suggereren dat de tech-crash nog veel groter kan worden in 2023.

Nu al zien we dat beginnende tech-bedrijven het veel moeilijker hebben om financiering te krijgen. Al met al zou het jaar 2023 dus weleens een zwaar jaar kunnen gaan worden voor crypto en tech-investeerders. Maar let wel, de onderzoekers schrijven een dergelijke crypto crash niet voor niets op als verrassing. Het zou dus ook goed kunnen dat de markt juist een comeback maakt in 2023.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Standard Chartered: Bitcoin kan in 2023 dalen tot 5000 dollar verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters