State Street: institutionele beleggers blijven in Crypto investeren

Institutionele beleggers zijn volgens zakenbank State Street niet onder de indruk van de crypto-winter. In gesprek de Australische Sydney Morning Herald op 11 september, geeft Irfan Ahmad van State Street aan dat de institutionele klanten van de bank, ondanks de bearmarkt, blijven investeren in de sector.

Bitcoin is populair in Australië

Het jaar 2022 is voor de Australische markt een ‘goed jaar’ geweest voor Bitcoin. Niet zozeer vanwege het koersverloop, maar meer vanwege de lancering van enkele institutionele investeringsproducten. Dit jaar werden namelijk drie crypto exchange-traded funds (ETFs) gelanceerd in het land. Onder andere een Australische versie van de Canadese Purpose Bitcoin ETF.

De laatstgenoemde is een spot Bitcoin ETF, een beleggingsproduct waarmee institutionele investeerders eenvoudig in Bitcoin kunnen investeren. In Canada heeft deze ETF al meer dan 20.000 Bitcoin in beheer en volgens State Street is het ook een populair investeringsproduct in Australië aan het worden. Verder zegt Ahmad van State street dat er meerdere nieuwe beleggingsproducten in de pijplijn zitten.

Niet alleen in Australië

Niet alleen in Australië is het investeren van grote namen in crypto populair op dit moment. Ook het grote Amerikaanse BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, heeft de laatste tijd enkele serieuze stappen gezet. Denk alleen al aan de samenwerking met Coinbase, waarmee institutionele klanten van de vermogensbeheerder toegang tot Bitcoin kregen.

Ook de wereldwijde investeringsbank Citigroup heeft in augustus met Ryan Rugg en David Cunningham twee grote namen in dienst genomen die zich op institutionele crypto-producten gaan richten.

Verder is SEBA Bank, een Zwitserse digitale bank, op 7 september begonnen met het aanbieden van een institutionele Ethereum Staking Service. Hiermee probeert het zijn institutionele publiek te voorzien van een mogelijkheid om in Ethereum te investeren en hier meteen rente over te vangen in aanloop naar de Merge.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht State Street: institutionele beleggers blijven in Crypto investeren verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters