Stock-to-Flow model voorspelt Bitcoin koers van 475.000 dollar voor 2025

Als je al wat langer meeloopt in de Bitcoin-industrie, dan heb je ongetwijfeld weleens over het Stock-to-Flow model van PlanB gehoord. PlanB is een pseudonieme Nederlandse analist die in 2019 furore maakte met een model dat voor het eerst een waarde op de schaarste van Bitcoin wist te plakken. Tot nu toe is het model tijdens bullruns behoorlijk accuraat geweest met zijn koersvoorspellingen.

Om die reden lijkt het ons leuk om een kijkje naar de voorspellingen voor de bullrun van 2024-2025 onder de loep te nemen.

Wat doet het model?

Het model is gebaseerd op de Stock-to-Flow verhouding van Bitcoin en vergelijkt deze met die van andere assets, zoals bijvoorbeeld goud. De Stock in het model staat voor de totale hoeveelheid Bitcoin die momenteel in omloop is, terwijl de Flow voor de jaarlijkse productie staat.

Als je vervolgens de totale hoeveelheid Bitcoin door de jaarlijkse productie deelt, dan komt daar een getal uit. Voor Bitcoin ligt de Stock-to-Flow nu bijvoorbeeld op ~55 en na de halving schiet dat getal door naar ~110.

Op dit moment is de Stock-to-Flow van Bitcoin ongeveer gelijk aan die van goud en na de volgende halving – dan halveert immers de Flow – is die tweemaal zo groot. Volgens de theorie moet de waarde van Bitcoin dan in ieder geval die van goud benaderen.

Dat komt ook redelijk terug in de voorspellingen van het model van de Nederlandse analist. Laten we elkaar dus niet langer in spanning houden en de verwachtingen van het model voor de komende bullrun (als die komt) erbij pakken.

De verwachtingen

Volgens het Stock-to-Flow model komt de verwachtingswaarde voor Bitcoin in 2025 namelijk op een koers van 475.000 dollar te liggen. Op dit moment is de verwachtingswaarde van het model ongeveer 55.000 dollar en daar handelt onze favoriete digitale munt momenteel onder.

Zo zie je maar dat het uiteindelijk ook maar om een model gaat en niet om een stuk gereedschap dat de absolute waarheid predikt. Uiteindelijk moeten we nog maar zien of de hoge verwachtingen van het Stock-to-Flow model uitkomen.

Vooralsnog presteerde het model echter prima, waardoor we het voor nu het voordeel van de twijfel geven. Volgens het model zou de koers rond juni 2025 in ieder geval moeten uitkomen rond de 475.000 dollar. Wij wachten dat moment (zonder al te hoge verwachtingen) rustig af.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Stock-to-Flow model voorspelt Bitcoin koers van 475.000 dollar voor 2025 verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters