Technische Analyse: Bitcoin ondergaat correctie, maar dat is normaal!

De daling heeft zich doorgezet en het ziet er op het eerste gezicht niet goed uit. Maar is het extreem wat er nu gebeurt? Hoe groot is de daling in vergelijking met correcties uit het verleden? We hebben ze even voor je op een rijtje gezet.

In de tabel hierboven zie je dat er in het verleden ook flinke correcties zijn geweest. Dit zijn tijdelijke dips in een periode van een stijgende bitcoin koers. De absolute topper was natuurlijk feb-mrt 2020 met maar liefst 61%. De correctie die we nu doormaken is eigenlijk normaal voor bitcoin.

In de voorgaande jaren was het prijsniveau natuurlijk niet zo hoog. Nu gaat het om tienduizenden euro’s. En als bitcoin zich de komende jaren door ontwikkelt zoals verwacht, dan gaat het straks helemaal om duizelingwekkende bedragen bij correcties. Dus wen er maar vast aan!

Voor nu even ondersteuning gevonden

Wordt de correctie nog groter? Of vindt bitcoin ergens een bodem? We kijken even naar de weekgrafiek hieronder, met voor elke week een kaars, en zien dat er voor nu support is gevonden op 38.500 dollar (31.530 euro). De week is nog niet voorbij dus die kan nog falen, maar ook kan de rest van de week een klim inzetten om toch boven de EMA21 te eindigen. EMA staat voor Exponential Moving Average en dit is een voortschrijdend gemiddelde over een aantal kaarsen, hier dus 21. De EMAs geven vaak stevige support en weerstand.

Bron: Tradingview

Kans op herstel

Is het waarschijnlijk dat de prijs alweer kan klimmen? We moeten daarvoor even inzoomen op dagniveau. In de grafiek hieronder is te zien dat er een aantal supportlijnen dicht bij elkaar liggen: 42.000, 38.500 en 34.800 dollar (34.396, 31.530 en 28.500 euro respectievelijk). De eerste heeft het niet gehouden, maar de tweede voorlopig wel. En mocht die tweede alsnog later bezwijken, dan zal de derde nog soelaas kunnen bieden. De komende paar dagen zullen het uit moet wijzen, maar bitcoin heeft in dit gebied wel de kans om zich te herstellen.

Bron: Tradingview

Bitcoin nog in dalende tunnel

In de 4-uursgrafiek hieronder hebben we de prijsniveaus voor support en weerstand van de daggrafiek overgenomen. Er is een neerwaartse tunnel ontstaan en de prijs bevindt zich nu in het midden daarvan. Blijft bitcoin binnen deze tunnel dan zal zeker een beroep worden gedaan op de ondersteuning van 34.800 dollar (28.500 euro).

Bron: Tradingview

Spannende dagen, waar gaat het heen?

De komende dagen zijn spannend want bitcoin heeft het zwaar. Wordt dit gewoon één van de vele correcties die bitcoin al heeft doorgemaakt? Of is het deze keer anders en blijven we dalen tot in een bear-markt? We geven hieronder twee scenario’s: één bearish (negatief) en één bullish (positief).

Bron: Tradingview

Bearish

Mocht de prijs niet kunnen ontsnappen uit de dalende tunnel die we zien op 4-uursniveau, dan wordt 38.500 dollar (31.530 euro) weer getest en als dat niet houdt hebben we 34.800 dollar (28.500 euro) nodig om verdere daling te voorkomen.

Bullish

Maar mocht bitcoin toch uit die tunnel kunnen breken dan wordt 42.000 dollar (34.396 euro) als eerste getest. Wint bitcoin dat, dan zal het in de versnelling naar 49.100 dollar (40.211 euro) omhoogschieten.

The post Technische Analyse: Bitcoin ondergaat correctie, maar dat is normaal! appeared first on BTC Direct | Nieuws.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters