Techreuzen Google en Samsung investeren miljarden in cryptobedrijven

Google en andere grote techbedrijven hebben de afgelopen jaar meer dan een miljard dollar geïnvesteerd in crypto en blockchain bedrijven, zo blijkt uit nieuwe gegevens.

Grote bedrijven blijven investeren in de cryptomarkt

Uit een rapport van het onderzoeksbureau Blockdata bleek dat het moederbedrijf van Google, genaamd Alphabet, sinds september 2021 1,5 miljard dollar in verschillende crypto-startups heeft gepompt.

Het geld van Alphabet ging naar blockchain-bedrijven, waaronder Dapper Labs, Fireblocks, Digital Currency Group en Voltage.

Uit het rapport bleek ook dat de Zuid-Koreaanse technologiegigant Samsung in dezelfde periode 1 miljard dollar investeerde in meer dan een dozijn blockchain-bedrijven, terwijl de financiële giganten Morgan Stanley en Blackrock ook $2 miljard investeerden.

De nieuwe gegevens suggereren een voortdurende acceptatie van de crypto-activa-industrie door gevestigde instellingen en bedrijven, ondanks de volatiele marktdaling van crypto dit jaar.

Ook banken zien kansen

Alle gegevens suggereren dus dat de koersval van de cryptomarkt geen teken is van vertraging in de acceptatie van de crypto industrie.

Niet alleen techreuzen, maar ook banken zijn begonnen hun blootstelling aan crypto- en blockchain-services te vergroten gezien de toegenomen vraag van klanten. Dit heeft ertoe geleid dat ze investeringen hebben gedaan in crypto-bewaring, vermogensbeheer en handel in cryptomunten.

Wat traditionele bedrijven (Samsung, Microsoft, enz.) betreft, ze ondersteunen het blockchain-landschap al, zoals blijkt uit de financieringstrend door de jaren heen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Techreuzen Google en Samsung investeren miljarden in cryptobedrijven verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters