Shopping Cart 0 - 0.00$ 0

Tesla, Blockstream en Block starten met bouw Bitcoin miningfaciliteit op zonne-energie

Blockstream is begonnen met de bouw van de Bitcoin-miningfaciliteit op zonne-energie in Texas. Dit doet het bedrijf samen met Block, Inc. en Tesla.

4,11 Bitcoin per maand

De samenwerking werd vorig jaar aangekondigd. Toen investeerde Block, voorheen bekend als Square, $5 miljoen in het project. Volgens Blockstream zal de faciliteit eind 2022 voltooid zijn.

De zonne-miningoperatie zal gebruikmaken van Tesla-apparatuur om volledig op hernieuwbare energie te werken. Het Tesla-zonnepaneel van 3,8 megawatt (MW) en de batterij van 12 megawattuur (MWh) zullen 30 petahash per seconde aan mining vermogen genereren. De faciliteit zou, tegen de huidige prijs, ongeveer 4,11 Bitcoin per maand kunnen minen.

We’re excited to share our collaborative effort with @Blocks to build a fully solar-powered #BitcoinMining facility has begun.@Tesla photovoltaics & Megapack will power the 30 PH/s facility, aiming to show the world 100% zero-emission #Bitcoin mining at scale is viable. ☀️🔋 pic.twitter.com/C1YVyn5ktS

— Blockstream (@Blockstream) April 8, 2022

De Blockstream-faciliteit zal klein zijn in vergelijking met de operatie die RIOT Blockchain heeft gebouwd. Deze faciliteit was gebouwd in een voormalige aluminiumfabriek in Texas. Wanneer de RIOT-operatie is voltooid, zal de 100 hectare grote faciliteit 750 MW aan stroom opwekken. 

Een miningfaciliteit op zonne-energie is mogelijk

Blockstream en zijn partners zijn niet per se van plan om de grootste Noord-Amerikaanse Bitcoin-miningfaciliteit te bouwen. Ze willen laten zien dat het volledig kan met hernieuwbare energie. Blockstream mede-oprichter en CEO Adam Back vertelde op de Bitcoin 2022-conferentie aan CNBC:

“Dit is een stap om te bewijzen dat Bitcoin mining een emissievrije energie-infrastructuur kan financieren en voor economische groei kan zorgen in de toekomst”.

Daarbij is Blockstreams van plan een openbaar dashboard te onderhouden. Zo kunnen mensen het vermogen en de Bitcoin productie zelf volgen. Een latere versie zal ook rapporteren over de beschikbaarheid, energieopslag en zonne-energie die wordt gegenereerd door de Tesla-apparatuur. Elon Musk, CEO van Tesla, heeft eerder al gezegd dat hij wil dat meer Bitcoin mining afhankelijk is van hernieuwbare energiebronnen. Daar komt nu wellicht verandering in.

Tesla Solar + Powerwall battery enables consumers to be their own utility

— Elon Musk (@elonmusk) April 22, 2021

Het bericht Tesla, Blockstream en Block starten met bouw Bitcoin miningfaciliteit op zonne-energie verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters