Tether maakt $1,5 biljoen winst in Q1, bullish voor Bitcoin?

De market cap van Tether (USDT) is naar een nieuwe all-time high gestegen in market cap, nadat het in Q1 2023 een winst van 1,5 miljard dollar maakte. Normaal gesproken zijn nieuwe stablecoins bullish voor de bitcoin koers, omdat dit in feite droog poeder is voor mensen om in de markt te stappen.

Tether’s supply and market capitalization have hit new highs this month, approaching the noteworthy $84B benchmark. The circulating supply of USDT is up nearly 30% year-to-date#Tether #Stablecoin #USDT pic.twitter.com/BPugfiZZl4

— IntoTheBlock (@intotheblock) July 28, 2023

Op dit moment gaat de market cap van Tether in rap tempo richting de 84 miljard dollar, nadat zij het jaar begonnen op 66 miljard dollar.

Stijging van 30 procent

Vanaf het begin van het jaar gemeten is de market cap van Tether met ongeveer 30 procent gestegen. “De market cap van Tether is deze maand al bijna naar het opmerkelijke hoogtepunt van 84 miljard dollar gestegen”, aldus IntoTheBlock.

Zou het Tether ooit lukken om bijvoorbeeld Ethereum in te halen? Ethereum heeft op dit moment een market cap van 226 miljard dollar. Daarvoor zou Tether nog ongeveer twee keer zijn eigen market cap bij moeten printen.

IntoTheBlock verwacht dat Tether in het tweede en derde kwartaal van 2023 nog meer winst zal maken, omdat de market cap van het project blijft stijgen. Tether verdient zijn geld door het kapitaal van klanten onder andere in Amerikaanse staatsobligaties te parkeren.

Na de renteverhogingen van de Federal Reserve verdienen investeerders ongeveer 5 procent op de meer kortlopende Amerikaanse staatsobligaties. Voor Tether, met een market cap van bijna 84 miljoen dollar, zou dat op jaarbasis om een gigantisch bedrag gaan.

DeFi zet achtervolging op Tether in

Nu de market cap van USDT blijft stijgen, doen de concurrenten in de wereld van decentralized finance (DeFi) er volgens IntoTheBlock alles aan om meer gebruikers aan te trekken.

“DeFi stablecoins doen hun best om hun gecentraliseerde broers in te halen. Kijk maar eens naar deze vergelijking van de meeste populaire decentrale stablecoins”, aldus IntoTheBlock.

Met name MakerDAO (DAI) begint met 4,2 miljard dollar een meer dan serieuze market cap te verzamelen. Zij bieden spaarders nu een rente van 3,49 procent op hun DAI, wat nog steeds onder de rente op Amerikaanse staatsobligaties ligt.

Wat dat betreft valt het nog maar te bezien of dit mensen overhaalt om DAI te gebruiken, in plaats van hun geld te parkeren in relatief veilige Amerikaanse staatsobligaties die ook nog eens een hoger rendement bieden.

Het voordeel van DAI is dan weer dat je snel in de cryptomarkt kunt springen om bijvoorbeeld Bitcoin te kopen als je denkt dat het juiste moment is aangebroken.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Het bericht Tether maakt $1,5 biljoen winst in Q1, bullish voor Bitcoin? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters