Toekomst cryptomarkt in handen van de aandelenmarkt?

De populaire strateeg Benjamin Cowen zegt dat de koersprestaties van de aandelenmarkt weleens cruciaal kunnen zijn voor de korte termijn toekomst van de cryptomarkt. Met name altcoins kunnen het volgens Cowen zwaar krijgen als het bloeden van de aandelenmarkten doorzet. Cowen spreekt van een “risk-off klimaat” waarin handelaren geld uit de markt trekken of aan de zijlijn op lagere koersen wachten.

Problemen voor Bitcoin?

Benjamin Cowen staat bekend als een analist die vooral vertrouwen heeft in Bitcoin als het op crypto aankomt. In eerste instantie lijkt hij ook vooral problemen voor altcoins als Ethereum, XRP en Cardano te voorspellen.

Toch kan het bloeden van de S&P 500 er volgens hem ook toe leiden dat Bitcoin onder het belangrijke 20-weeks gemiddelde duikt en daar in augustus en september blijft.

“Dat moet op zijn beurt weer tot de capitulatie voor de altcoin-markt leiden”, aldus een redelijk pessimistische Cowen. Vooralsnog lijkt hij echter gelijk te krijgen.

De Bitcoin koers tikt momenteel binnen op 7,48 procent en staat daarmee gigantisch in het rood. Grappig genoeg doen Ethereum en BNB het vandaag iets beter dan Bitcoin met dalingen van 6,13 en 5,46 procent.

Tijd voor Bitcoin

De komende periode verwacht Benjamin Cowen dat altcoins het slechter zullen doen dan Bitcoin. “Momenteel ligt de dominantie van Bitcoin boven de 50 procent en ik heb vaker gezegd dat de accumulatie van altcoins pas begint als de dominantie op 60 procent ligt”, aldus Cowen.

Dat de Bitcoin koers momenteel corrigeert is volgens Cowen ook helemaal niet gek. Als je naar de voorgaande halvings kijkt, dan zie je daar in de maanden voor dat moment ook correcties van 40 tot 50 procent.

Wat dat betreft hoeven we ons volgens Cowen in ieder geval geen zorgen te maken over Bitcoin, al kan er voor altcoins wel een behoorlijk lastige periode aankomen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Toekomst cryptomarkt in handen van de aandelenmarkt? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters