Toespraak voorzitter Amerikaanse centrale bank op cruciaal moment voor Bitcoin

Deze week begint op vrijdag 25 augustus het door de Amerikaanse centrale bank georganiseerde Jackson Hole Symposion; waar zij vervolgens een blik werpen op de toekomst van de economie. Vorig jaar was dit moment zo belangrijk voor Bitcoin, dat de koers aan een duikvlucht begon en onder de 20.000 dollar terechtkwam.

Over het algemeen genomen doen aandelen (en vaak ook Bitcoin) het echter goed in de dagen na het Jackson Hole Symposium.

More often than not, stocks rise the week after Jackson Hole

Will this year follow the pattern, or will it be one of the outlier years with a sell-off? pic.twitter.com/QPST4p9HUs

— Markets & Mayhem (@Mayhem4Markets) August 20, 2023

Wat is het Jackson Hole Symposium?

Jackson Hole is een bijzondere bijeenkomst, omdat hier centrale bankiers van over de hele wereld voor uitgenodigd zijn. Zo is bijvoorbeeld ook Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank (ECB) van de partij.

De toespraak waar het voor de meeste mensen om draait is die van Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank. Die staat voor vrijdag 25 augustus op de planning.

Key Events This Week:

1. Existing Home Sales data – Tuesday

2. US Services PMI data – Wednesday

3. New Home Sales data – Wednesday

4. Core Durable Goods data – Thursday

5. Initial Jobless Claims – Thursday

6. Fed Chair Powell Speaks – Friday

Volatility is officially back.

— The Kobeissi Letter (@KobeissiLetter) August 20, 2023

Volgens Kobeissi is de jaarlijkse Jackson Hole bijeenkomst belangrijker dan ooit deze week. Dat komt natuurlijk door de unieke macro-economische situatie waarin we ons bevinden.

Centrale banken van over de hele wereld verhoogden de afgelopen ~17 maanden agressief de rente om de inflatie te bestrijden. Velen hadden daardoor al recessies verwacht, maar vooralsnog blijven die uit.

Positief vooruitzicht voor Bitcoin

We kunnen natuurlijk niet voorspellen wat Federal Reserve voorzitter Jerome Powell komende vrijdag allemaal zal vertellen tijdens zijn toespraak voor Jackson Hole. Het enige wat we kunnen doen is ons baseren op de data die we nu al kunnen zien.

SPX – Uptrend, at support and oversold.
BTC – Uptrend, at support and oversold.
DXY – Downtrend, at resistance and overbought.
US10Y – Double top pattern, at resistance and overbought.

Lining up very clearly.$BTC and Equities bias is vertical up after the correction is over. pic.twitter.com/Ollefj8ZU2

— Miles (@JohalMiles) August 19, 2023

Dat doet handelaar en analist Miles Johal ook en hij geeft aan hoopvol te zijn over zowel aandelen als Bitcoin. “De S&P 500 zit in een opwaartse trend, ligt op een steunpunt en is oververkocht. Bitcoin zit in een opwaartse trend, ligt op een steunpunt en is oververkocht. De Amerikaanse dollar zit in een neerwaartse trend, hangt tegen een weerstand aan en is overgekocht”, aldus Johal.

Volgens Miles Johal is de kans aanwezig dat risico-assets als Bitcoin en aandelen het na een korte adempauze weer goed zullen doen de komende periode. Zekerheid bestaat echter niet in de financiële wereld, dus we wachten het rustig af.


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Toespraak voorzitter Amerikaanse centrale bank op cruciaal moment voor Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters