Tone Vays is ondanks opleving nog altijd voorzichtig met Bitcoin

De investeringslegende en handelsveteraan Tone Vays staat bekend om zijn scherpe technische analyses over Bitcoin. Nu zegt Vays dat hij, ondanks de opleving van afgelopen week, nog niet helemaal zeker is over een nieuwe rally voor de koning van de markt. Volgens de handelaar ziet Bitcoin er op dit moment bearish uit, nadat een belangrijk bewegend gemiddelde als weerstand werd getest in de daggrafiek.

Voordat Vays echt bullish wordt over Bitcoin moet er nog wel wat gebeuren.

De weekgrafiek

Ondanks de positief koersactie op de kortere termijn, ziet Vays nog problemen in de weekgrafiek. “Ja, het is een mooie rally, maar deze mooie rally vertaalt zich nog niet in een bullish uitziende weekgrafiek. Het ziet er momenteel gewoon allemaal niet bullish uit”, zo deelt de analist zijn eerlijke mening met zijn publiek

“Het is mooi, maar we zijn nu tegen een paar weerstanden opgebotst. Laten we dus eerst eens zien of Bitcoin voorbij die bewegende gemiddelde kan uitbreken. Bitcoin moet beiden lijnen doorbreken en uit het kanaal knallen.

Met zijn verhaal verwijst Vays naar de bovenstaande grafiek, waarin dat kanaal en de weerstandslijnen duidelijk zichtbaar zijn. Als het Bitcoin lukt om boven de 27.000 dolar uit te breken, dan ziet het er volgens hem dus pas weer bullish uit op de weekgrafiek.

Is de bearmarkt voorbij?

Wat dat betreft lijkt Vays dus te stellen dat de bearmarkt voor Bitcoin nog niet helemaal voorbij is. “Bitcoin moet echt boven de 27.000 dollar uitkomen voor mij om het bullish-narratief serieus te nemen. Sterker nog, Bitcoin moet eigenlijk boven de 28.000 dollar uitkomen om de nieuwe bullmarkt echt serieus te nemen”, aldus het realisme van Vays.

Het is verleidelijk om bij een kleine rally meteen weer helemaal bullish te worden, maar dat hebben we in het verleden vaker gezien bij Bitcoin. De realiteit is dat we een mooi begin van 2023 zagen, maar dat het echte bullish momentum op dit moment nog ontbreekt.

“Het is een mooie rally, maar vanuit technische perspectief is er niets meer gebeurd dan een bounce vanaf de steun van 25.000 dollar. Echt bullish is het allemaal nog niet en daarvoor moeten we dus eerst die koers van 27.000 dollar herpakken”, zo sluit de analist af. Op het moment van schrijven handelt de Bitcoin koers op 26.415 dollar.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Tone Vays is ondanks opleving nog altijd voorzichtig met Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters