Transactiekosten Bitcoin en Ethereum vallen omlaag

Het prominente analysebedrijf IntoTheBlock zegt dat de hoge transactiekosten op zowel Bitcoin als Ethereum weer beginnen in te zakken, omdat de hype rondom de digitale assets zijn power begint te verliezen. Nieuwe data van IntoTheBlock onthult dat de transactiekosten op Bitcoin deze week met 32 procent en die op Ethereum met 24,4 procent zijn gedaald deze week.

De grote vraag is natuurlijk wat dat betekent voor de assets.

Lastige periode

Het komt er vooral op neer dat zowel Bitcoin als Ethereum momenteel een lastige periode doormaken. We zijn het jaar 2023 fantastisch begonnen, maar inmiddels zit de klad er een beetje in. De bulls beginnen het momentum te verliezen aan de bears en de macro-economische omstandigheden lijken het sentiment ook te drukken.

Natuurlijk is het mogelijk dat Bitcoin even op adem moet komen en dat het de stijgingen daarna weer kan doorzetten. Maar op dit moment lijkt het macro-economische plaatje de markt echt te drukken.

In een tijdsbestek van slechts 14 maanden verhoogde de Amerikaanse centrale bank de rente van praktisch nul naar vijf procent. Het kan niet anders dan dat we de volledige impact van die renteverhogingen nog moeten voelen.

De economie draaide 10 jaar op een rente van praktisch nul procent en moet het nu plotseling met veel hogere financieringskosten doen. Dat kan niet lang goed gaan en dat lijken we nu te merken bij zowel Bitcoin als Ethereum.

Whales worden wakker

Terwijl de koersen het op dit moment moeilijk hebben, lijken de whales zich niet te bedenken als het over Ethereum gaat. Ten opzichte van het begin van 2023 houden whales op dit moment al 3,5 miljoen Ethereum meer vast.

🐋 Ethereum whales are on the rise! They now hold 30.07 million $ETH, up from 26.56 million $ETH in early 2023. The increasing holdings of addresses holding over 0.1% of the supply suggest ongoing accumulation. Check out the details 👇 https://t.co/TisVKZ9Qjg#Ethereum #Whales pic.twitter.com/xBP2hgrUBV

— IntoTheBlock (@intotheblock) May 26, 2023

“Het aantal Ethereum whales stijgt! Zij houden nu 30,07 miljoen ETH aan, terwijl dat getal eerder dit jaar nog op 26,56 miljoen ETH lag in 2023”, aldus IntoTheBlock.

Volgens het analysebedrijf is deze flinke stijging van het aantal Ethereum dat in handen is van whales een teken dat dit cohort momenteel accumuleert. Dat wil zeggen dat ze hopen te profiteren van de gedaalde koersen.

Bitcoin and stocks are currently exhibiting a remarkable lack of correlation, and are even displaying a negative correlation! Studies show that allocating 10-20% of your assets in uncorrelated assets can significantly decrease risk. Could this emerging trend attract fresh capital… pic.twitter.com/H3oV60t82A

— IntoTheBlock (@intotheblock) May 25, 2023

Wat Bitcoin betreft weet het vooral te melden dat de correlatie met aandelen dalende is of dat er zelfs sprake is van een negatieve correlatie. Op dit moment doen aandelen het redelijk goed, terwijl Bitcoin niet vooruit te branden is.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Transactiekosten Bitcoin en Ethereum vallen omlaag verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters