Uit nieuw rapport blijkt dat 6 miljardair-cryptohandelaren hun fortuin verdienden met Bitcoin

Volgens een recent rapport van het in Londen gevestigde adviesbureau voor investeringsmigratie, Henley & Partners, blijkt dat er wereldwijd meer dan 40.000 individuen zijn die miljonair zijn geworden dankzij hun bezit van Bitcoin.

Bijna 90.000 crypto-miljonairs

Volgens het ‘Crypto Wealth Report’, dat op 5 september werd gepubliceerd, heeft Henley & Partners gemeld dat er wereldwijd circa 88.200 miljonairs zijn die cryptocurrency bezitten, waarvan 40.500 Bitcoin (BTC) in hun wallets hebben.

Het rapport onthulde dat onder de 182 personen die meer dan $100 miljoen aan cryptocurrency bezitten, 78 Bitcoin-bezitters zijn. Bovendien hebben zes van de 22 cryptohandelaren met een vermogen van meer dan $1 miljard hun rijkdom opgebouwd door te handelen in Bitcoin.

Ruim 56 miljoen miljonairs

In juli 2023 waren er wereldwijd gelukkig ongeveer 56,1 miljoen miljonairs, wat aangeeft dat minder dan 0,2% van hen aanzienlijke cryptocurrency bezat. Juerg Steffen, CEO van Henley & Partners, merkte op dat het bedrijf de afgelopen zes maanden een aanzienlijke toename heeft gezien in het aantal vragen van miljonairs over cryptocurrencies. Dit maakt deel uit van hun inspanningen om zichzelf te beschermen tegen mogelijke toekomstige verboden op cryptocurrency-handel of -gebruik in hun respectievelijke landen en om de risico’s van agressieve fiscale beleidsmaatregelen te verminderen die digitale activa belasten bij de bron.

“Leiders in steeds meer rechtsgebieden begrijpen de legitieme aard van rijkdom die is gebaseerd op cryptocurrencies en hebben mechanismen ontwikkeld om deze veilig op te slaan, met een infrastructuur die ervoor zorgt dat ze op dezelfde manier worden behandeld als vrijwel elke andere materiële of immateriële bezitsklasse,” zei cybersecurityspecialist Ali Khan. “Toch zijn er nog steeds enkele rechtsgebieden die een dergelijke erkenning moeten omarmen.”

Namen niet bekend gemaakt

Het rapport vermeldde geen specifieke namen van de cryptomiljonairs en miljardairs. Bekende figuren in de sector zijn echter onder andere Barry Silbert, de oprichter en CEO van de Digital Currency Group, de mede-oprichters van Gemini, Cameron en Tyler Winklevoss, Changpeng Zhao, CEO van Binance, Brian Armstrong, CEO van Coinbase, Chris Larsen, mede-oprichter van Ripple, en Michael Saylor, uitvoerend voorzitter van MicroStrategy.

Tijdens de cryptomarktcrash in 2022 daalde het aantal crypto-wallet-adressen met een equivalent van meer dan $1 miljoen met ongeveer 80.000. Forbes meldde in december 2022 dat veel vooraanstaande spelers in de sector meer dan $116 miljard aan waarde verloren als gevolg van de faillissementen van beurzen en de berenmarkt.

Het bericht Uit nieuw rapport blijkt dat 6 miljardair-cryptohandelaren hun fortuin verdienden met Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters