Valentijnsdag in het teken van inflatie: ‘Zet je schrap voor volatiliteit’

De Bitcoin koers heeft op dit moment moeite om de grens van 22.000 dollar te doorbreken en dat heeft alles te maken met een belangrijke Valentijnsdag voor de financiële markten. Vandaag maakt de Amerikaanse versie van het Centraal Bureau voor de Statistiek namelijk de nieuwe inflatiecijfers bekend. Het jaar 2022 stond voor de financiële markten vrijwel compleet in het teken van de torenhoge inflatie die wereldwijd opdook en de renteverhogingen van centrale banken die daar als reactie op kwamen.

‘Zet je schrap voor volatiliteit’

Het jaar 2023 begon goed voor de cryptomarkt, met een stijging voor Bitcoin van bijna 40 procent in januari. Op dit moment is er echter even sprake van een pauze en staan de bulls en de bears met de koppen tegen elkaar. Het is momenteel wachten op de Amerikaanse inflatiecijfers die volgens de analisten de volatiliteit weer zullen terugbrengen.

Will probably see that $24-25k #Bitcoin pump if tomorrow morning’s CPI number shows more disinflation in the postive direction.

Conversely negative surprise would set up a perfect retest to $19-20k #BTC

A very important day. Expect volatility.

Also Happy Valentine’s Day.

— venturefoundΞr (@venturefounder) February 14, 2023

“We krijgen waarschijnlijk een pomp voor Bitcoin naar 24.000 tot 25.000 dollar als de cijfers meer disinflatie laten zien. Een negatieve verrassing betekent waarschijnlijk het tegenovergestelde met mogelijke Bitcoin koersen van 19.000 tot 20.000 dollar. Het wordt een hele belangrijke dag. Zet je schrap voor volatiliteit”, aldus Venturefounder van on-chain analyseplatform CryptoQuant.

CPI day today!

Forecast;

Core CPI Y/Y: 5.5% | 5.7% previous
Core CPI M/M: 0.4% | 0.4% previous
CPI Y/Y: 6.2% | 6.4% previous
CPI M/M: 0.5% | 0.1% previous

Relatively high expectations if you combine this with the previous trend.

Anything below -> upwards break.

— Michaël van de Poppe (@CryptoMichNL) February 14, 2023

De verwachting is dat de consumentenprijsindex (CPI) binnenkomt op 6,2 procent, terwijl er afgelopen maand nog een CPI van 6,4 procent op de borden stond. Van de maand december op januari is de verwachting echter een stijging van 0,5 procent, wat niet bepaald positief is. “Het zijn behoorlijk hoge verwachtingen als je deze vergelijkt met de trend”, aldus de Nederlandse analist Michaël van de Poppe.

CPI is ‘cruciaal’ voor de markt

Als het aan de handelsfirma QCP Capital ligt, dan zijn de vooruitzichten voor Bitcoin de komende periode niet heel positief. In zijn meest recente marktupdate verwijst het bedrijf naar andere factoren die momenteel een negatieve impact op de koers verzorgen. Hierbij noemt het onder andere de aanstaande juridische strijd tussen Paxos en de Amerikaanse autoriteiten over de toekomst van de Binance USD (BUSD) stablecoin van het beursplatform.

“De hamer van de wetgever hangt nog steeds boven de markt (mogelijk tot de verkiezingen in 2024), waardoor de potentie voor opwaartse koersbewegingen beperkt lijkt. Wat dat betreft is de CPI-print van vandaag van cruciaal belang voor de mate waarin de markt nog terrein kan verliezen”, aldus QCP Capital.

Volgens de handelsfirma is er verder nog een mismatch tussen de verwachtingen van de markt en de realiteit met betrekking tot het beleid van de Federal Reserve. Waar de markt verwacht dat de rente in 2023 mogelijk nog zal zakken, ziet QCP Capital daar op dit moment geen redenen voor.

Neppe dollars inwisselen voor Bitcoin

Als het aan schrijver en investeerder Robert Kiyosaki ligt, dan moeten we ons vandaag voorbereiden op een bloedbad. De populaire investeerder is al jaren pessimistisch over de markten. Kiyosaki liet in het verleden al meerdere malen weten dat hij zich indekt tegen de crash door Bitcoin, goud en zilver te kopen. “Ik koop meer goud, zilver en Bitcoin. Echt geld met neppe dollars”, aldus de auteur van het beroemde boek Rich Dad Poor Dad.

Alleen de tijd kan ons leren of Kiyosaki gelijk krijgt. De bekende auteur onderbouwt zijn voorspellingen over een crash van de Amerikaanse economie op dit moment vooral met ontslagen in de techindustrie. Hierbij bespreekt hij onder andere de 144.000 ontslagen in Silicon Valley in 2022 en de nog eens 60.000 ontslagen die in 2023 volgden. Alles bij elkaar belooft het dus een spannende Valentijnsdag te worden.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Valentijnsdag in het teken van inflatie: ‘Zet je schrap voor volatiliteit’ appeared first on BLOX | Nieuws.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters