Veroorzaken Amerikaanse whales een rally voor Bitcoin?

De Bitcoin koers is de maand september negatief begonnen, maar op de blockchain zien we momenteel enkele veelbelovende ontwikkeling. Amerikaanse whales kopen namelijk behoorlijk Bitcoin in momenteel en dat kan volgens sommige analisten weleens een koersexplosie veroorzaken in aanloop naar de volgende rentevergadering van de Federal Reserve.

Op 19 september komt de Amerikaanse centrale bank weer bijeen om een nieuwe rentebesluit te nemen.

Whales kopen Bitcoin in

Met het volgende rentebesluit dat in rap tempo dichterbij komt, zien we één belangrijke on-chain indicator die een bullish signaal afgeeft. De Coinbase Premium Index van CryptoQuant toont het verschil in de Bitcoin koers op Coinbase Pro en de spotmarkten van Binance.

Hoewel Binance de spotmarkten voor particulieren domineert, is Coinbase Pro de plek waar Amerikaanse institutionele beleggers hun Bitcoin uit de markt kopen. Een positieve waarde van deze index (hogere prijs op Coinbase Pro dan Binance), betekent dat er genoeg koopdruk is van Amerikaanse beleggers.

De bovenstaande grafiek van CryptoQuant toont dat de Coinbase Premium Index op 7 september een positieve waarde bereikte; wat overigens voor het eerst deze maand was. De laatste keer dat de index boven de 0,80 uitbrak was in maart 2023.

Dat moment werd vervolgens gevolgd door een koersrally van Bitcoin naar de 30.500 dollar.

Liquiditeit Bitcoin neemt toe

Deze optimistische houding wordt versterkt door de liquiditeit die in de spotmarkt van Bitcoin stroomde deze weeg. Volgens CryptoQuant is het spot-volume van Bitcoin sinds 2 september al stijgende en zelfs verdubbeld.

Op 2 september ging het om 14.230 Bitcoin, terwijl we op 7 september een spotvolume van 32.632 Bitcoin mochten opschrijven. Dat vertegenwoordigt een stijging van 130 procent op de spotmarkten.

Normaal gesproken zien we het spot-volume stijgen in bullmarkten en dalen in bearmarkten. Wat dat betreft is dit dus een positief signaal voor de Bitcoin koers.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Veroorzaken Amerikaanse whales een rally voor Bitcoin? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters