Verschrikkelijk Lot: Lichaam Argentijnse Cryptomiljonair Verminkt Teruggevonden in Koffer

In een onthutsende ontwikkeling die Argentinië en de wereldwijde cryptogemeenschap heeft geschokt, is Fernando Pérez Algaba, een prominente cryptomiljonair en Instagram-influencer, dood en verminkt aangetroffen in een koffer. Deze gruwelijke vondst heeft de politie ertoe geleid te vermoeden dat er sprake is van een moord. Lokale nieuwsberichten geven aan dat Algaba op 18 juli als vermist werd opgegeven nadat hij de sleutels van zijn huurappartement niet had ingeleverd en zijn telefoon onbeantwoord liet.

De ontdekking van zijn lichaam volgde een week later, op 23 juli. Een groep kinderen in Ingeniero Budge, een buitenwijk van de Argentijnse hoofdstad, vond zijn zwaar verminkte lichaam. In de koffer waarin het lichaam werd aangetroffen, bevonden zich geamputeerde benen en onderarmen. De autoriteiten vonden op 24 juli een torso in de nabijgelegen beek waar eerder de koffer was ontdekt. Het onderzoek nam een nog sinistere wending toen een dag later, op 25 juli, een hoofd werd gevonden, verborgen in een rugzak.

Door de analyse van vingerafdrukken en tatoeages werd het lichaam geïdentificeerd als dat van de vermiste miljonair. Uit de autopsie bleek dat hij drie keer was neergeschoten voordat hij in stukken werd gehakt.

Één van de laatste foto’s die Algaba op zijn social media-accounts plaatste. Bron: Instagram

Verband met Schulden

Onderzoekers hebben gesuggereerd dat de moord mogelijk het werk is van een professionele organisatie. Ze vermoeden dat de moord op Algaba schuldgerelateerd was. Een verdachte is reeds gearresteerd in verband met de zaak.

Algaba was een bekende speler in de cryptowereld van Buenos Aires, waar hij een bedrijf runde met 25 medewerkers. Op Instagram had hij een grote aanhang van meer dan 917.000 volgers. Hij stond bekend om zijn posts over luxe auto’s en zijn dierbare hond.

Financieel had Algaba echter wat problemen. Er werd gemeld dat hij een schuld had van 900.000 Argentijnse peso’s (omgerekend zo’n $3.300) door cheques uit te schrijven die niet gedekt waren door voldoende saldo op zijn rekening. Daarnaast was hij 1,2 miljoen Argentijnse peso’s ($4.400) verschuldigd aan verschillende banken. Ook had hij een schuld van $70.000 door opnieuw een cheque uit te schrijven zonder voldoende dekking op zijn rekening. Het zou dus kunnen zijn dat de moord iets met zijn schulden te maken heeft.

Cryptogemeenschap geschokt door reeks plotselinge sterfgevallen

Eind 2022 zorgde een reeks mysterieuze en plotselinge sterfgevallen van crypto-miljardairs voor onrust en wilde theorieën binnen de gemeenschap. Tussen oktober en december 2022 leden MakerDAO mede-oprichter Nikolai Mushegian, crypto-makelaar Javier Biosca, mede-oprichter van Amber Group Tiantian Kullander, Russische crypto-miljardair Vyacheslav Taran en belangrijke aandeelhouder van Bithumb Park Mo allen schijnbaar onverwachte sterfgevallen.

Het bericht Verschrikkelijk Lot: Lichaam Argentijnse Cryptomiljonair Verminkt Teruggevonden in Koffer verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters