‘Vertrouwen in snelle goedkeuring Spot Bitcoin ETF neemt toe’

Het ARK Invest van Cathie Wood rapporteert dat het vertrouwen in de snelle goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF toeneemt. De positieve trend in de aandelen van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) wijzen er volgens ARK Invest op dat het vertrouwen in een Spot Bitcoin ETF toeneemt in de markt.

Wat is de Grayscale Bitcoin Trust?

De Grayscale Bitcoin Trust is een fonds van Grayscale dat een gigantische hoeveelheid Bitcoin beheert voor investeerders. Op dit moment gaat het om ruim 600.000 Bitcoin, waarmee Grayscale de op één na grooste Bitcoin-holder ter wereld is.

GBTC lijkt op een ETF, maar is het niet. Om die reden is het lastig voor Grayscale om de waarde van de aandelen van het fonds gelijk te houden aan de waarde van de Bitcoin die het beheert.

Om die reden handelt GBTC al even met een “korting” op de Bitcoin die ze beheren (zie bovenstaande grafiek). De aandelen van GBTC zijn op het moment van schrijven ongeveer 18 procent minder waard dan de Bitcoin die zij beheren.

Dat is overigens weleens erger geweest, zoals je kunt zien in de periode van eind 2022 – begin 2023. Destijds zakte de korting tot ongeveer 50 procent. Nu lijkt er een grotere kans op een ETF en is de korting flink gedaald (zie huidige piek in de grafiek).

Spot Bitcoin ETF in aantocht?

De stijging in de grafiek, die we er voor het gemak even opnieuw bijpakken, toont volgens ARK Invest het vertrouwen van de markt in de kansen voor Grayscale om hun Bitcoin-fonds in een ETF om te toveren.

Nu is het echter ook belangrijk om te zien dat de korting niet compleet verdwenen is. De korting staat nog altijd op ~18-20 procent.

Daarmee zegt de markt dus dat zij ook nog niet overtuigd zijn van een snelle goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF. Ook al was het oordeel van de rechter hoopvol voor de markt.

Volgens de rechter kwam de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) namelijk niet met goede argumenten voor de afwijzing; en het lijkt lastig om die argumenten nu plotseling wel te verzinnen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht ‘Vertrouwen in snelle goedkeuring Spot Bitcoin ETF neemt toe’ verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters