Volatiliteit op komst? Bitcoin open interest stijgt met meer dan $1 miljard

In de nasleep van de recente ontwikkelingen in de rechtszaak die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft aangespannen tegen crypto exchange Binance, zien we opmerkelijke bewegingen in de cryptomarkt.

De open interest op Bitcoin (BTC) derivatenbeurzen is namelijk aanzienlijk toegenomen, met een sprong van meer dan 1 miljard dollar. Dit fenomeen suggereert potentieel groeiende speculatieve interesse onder beleggers. In dit artikel duiken we dieper in op de details van deze toename en wat het kan betekenen voor de toekomst van de cryptomarkt.

Open Interest op Bitcoin derivatenbeurzen schiet omhoog

Bitcoin-derivatenbeurzen zijn platforms waar handelaren kunnen speculeren op de prijs van Bitcoin zonder de munt zelf te bezitten. Ze kunnen dit doen door derivaten zoals futures en opties te kopen en te verkopen. Het totaal aantal openstaande contracten in deze derivaten wordt ‘open interest’ genoemd.

Een aanzienlijke toename van het open interest op deze beurzen suggereert verhoogde handelsactiviteit en wijst op sterke speculatieve interesse in Bitcoin. Tot nu toe lijkt dit een positief effect te hebben gehad op de Bitcoin-koers, die op het moment van schrijven boven de $27.000 staat.

Open Interest beïnvloed door juridische ontwikkelingen rond Binance

De recente toename van het open interest op Bitcoin-derivatenbeurzen lijkt verband te houden met de onthullingen in de juridische documenten die recent openbaar zijn gemaakt in de rechtszaak van de SEC tegen crypto-exchange Binance. Volgens de aanklacht die in juni 2023 door de SEC werd ingediend, wordt Binance, samen met haar oprichter Changpeng Zhao, beschuldigd van het verkopen van ongeregistreerde effecten. Het is beweerd dat het bedrijf minimaal $11,6 miljard aan transactiekosten heeft verdiend van Amerikaanse klanten.

Ondanks deze tumultueuze periode blijft Binance actief in de VS, weliswaar onder bepaalde voorwaarden. Opvallend is dat, ondanks de ernst van de beschuldigingen, de onlangs vrijgegeven documenten weinig substantiële informatie lijken te bevatten.

In een recente grafiek van blockchain analyse platform CoinGlass wordt de significante toename van het open interest in de afgelopen dagen geïllustreerd. Echter, na de bekendmaking van de inhoud van de documenten, die uiteindelijk als enigszins teleurstellend werden beschouwd, is het open interest gedaald tot $11,3 miljard aan het eind van de dag. Het lijkt erop dat de markt reageerde op het gebrek aan concrete details in de openbaar gemaakte documenten.

BTC open interest – CoinGlass

Conclusie

De recente ontwikkelingen in de SEC-rechtszaak tegen Binance hebben een duidelijke invloed gehad op de cryptomarkt. Dit is voornamelijk terug te zien in de stijging van de open interest op Bitcoin-derivatenbeurzen met meer dan 1 miljard dollar. Deze toename duidt op een groeiende speculatieve interesse, wat potentieel een opwaartse druk op de Bitcoin prijs kan uitoefenen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Volatiliteit op komst? Bitcoin open interest stijgt met meer dan $1 miljard verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters