Volgens deze indicator is Bitcoin momenteel spotgoedkoop

De Puell Multiple is een manier om de trend van de Bitcoin koers te voorspellen. Het viel David Puell door de jaren heen steeds meer op dat de hoogte van de omzet van miners veel zegt over de Bitcoin koers. Hoe hoger de omzet in vergelijking met het historisch gemiddelde, hoe groter de kans dat de Bitcoin koers zich rond een top bevindt.

We zitten op een bodem

Op het moment van schrijven gaan de omzetten van miners door een extreme winterperiode heen, waardoor de Puell Multiple aangeeft dat Bitcoin op een bodem hangt. Het enige wat de Puell Multiple uiteraard niet kan voorspellen is wanneer Bitcoin eventueel weer opspringt vanaf die bodem. Dat hangt uiteindelijk volledig af van de markt en die laat zich niet zo eenvoudig voorspellen. Het enige wat de Puell Multiple in principe zegt is dat Bitcoin op dit moment spotgoedkoop is.

De Puell Multiple bekijkt de boel overigens over een langere periode. Het deelt de dagelijkse omzet van de mining-industrie door het 365-daagse gemiddelde van die omzet. Op het moment van schrijven levert data een extreem lage score op, die in het verleden vaak gepaard ging met bodems voor Bitcoin. Zoals je in de grafiek kunt zien is het per keer verschillend hoe lang Bitcoin rond die bodem blijft hangen.

Lagere toppen

Wat ook opvalt is dat we door de jaren heen steeds lagere toppen zien voor de Puell Multiple. Dat betekent in principe dat de bullmarkten steeds iets minder extreem worden, wat op zich in de lijn der verwachting ligt. Hoe groter Bitcoin wordt, hoe lastiger het wordt om de koers extreem te laten exploderen. In de beginjaren was er vrij weinig kapitaal nodig om Bitcoin echt naar de maan te sturen.

Wat dat betreft is het vooral een teken dat Bitcoin groeit. Al is de laatste bullmarkt wellicht geen fantastisch voorbeeld, omdat daar enkele zaken in gebeurde die niet meehielpen. Denk bijvoorbeeld aan de Chinese verbod op Bitcoin mining en de keuze van Tesla om geen Bitcoin meer te accepteren als betaalmiddel.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Volgens deze indicator is Bitcoin momenteel spotgoedkoop verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters