Shopping Cart 0 - 0.00$ 0

Voormalig BitMEX CEO Arthur Hayes: “bereid je voor op een enorme bitcoin rally”

Bitcoin beweegt nog altijd in een nauwe koersrange tussen de 19.000 en 21.000 euro. Uiteindelijk bleek de steun rond het belangrijke niveau van 20.000 euro niet genoeg en handelen we daar net onder met een koers van 19.900 euro. Volgens voormalig BitMEX CEO Arthur Hayes is het tijd om ons voor te bereiden op een enorme rally van bitcoin.

The Doom Loop cometh and shall bring forth the dreaded Yield Curve Control. Beware of heretics preaching about the value of fiat currencies, for they speak the words of the devil.https://t.co/Yb2VKPNRlS pic.twitter.com/YoVN9C5vQ5

— Arthur Hayes (@CryptoHayes) April 27, 2022

Hayes voorspelt “Doom Loop”

Arthur Hayes staat bekend om zijn scherpe columns waarin hij vaak allerlei macro-economische data verwerkt. Nu spreekt de voormalig oprichter en CEO van BitMEX over een zogenaamde “Doom Loop” in de macro-economische arena. Op Twitter heeft Hayes de dag-grafiek van de euro gedeeld in vergelijking met de dollar. Waarschijnlijk heb je het al meegekregen, maar onze euro handelt momenteel op gelijke hoogte met de Amerikaanse dollar. Daarmee is de euro voor het eerst in 20 jaar tijd evenveel waard als de dollar.

Net als bitcoin heeft de euro een pittig jaar achter de rug en volgens Hayes staat onze munt nog meer verliezen te wachten. De val van de euro begon met het conflict tussen Oekraïne en Rusland, waardoor de inflatie omhoog sprong en centrale banken moesten ingrijpen. De Europese Centrale Bank heeft dat tot dusverre niet gedaan, waardoor de euro nu in de problemen komt.

Deze zogenaamde “Doom Loop” is onderdeel van de these van Hayes, die een scenario voorspelt waarin de euro én de Amerikaanse dollar uiteindelijk waarde verliezen ten opzichte van goud en bitcoin. Dit scenario begon zich uit te spelen nadat Rusland werd buitengesloten van het internationale financiële systeem. Hayes verwacht daardoor dat landen en individuen in de toekomst de voorkeur geven aan (digitale) grondstoffen boven het fiatgeld van centrale banken.

Waarom zou een centrale bank sparen in fiatgeld?

Volgens Hayes heeft de uitsluiting van Rusland tot gevolg dat veel centrale bankiers wel twee keer nadenken voordat ze hun vermogen in een fiatmunt stallen. Als de Verenigde Staten met één druk op de knop al je dollars kan bevriezen, in hoeverre kun je dan op dat vermogen vertrouwen? Als de Verenigde Staten genoeg reden ziet om jou van het betaalsysteem uit te sluiten ben je immers alles kwijt. Dat maakt grondstoffen als goud en olie, maar ook bitcoin volgens Hayes een veel aantrekkelijker alternatief.

Uiteindelijk ziet Hayes op basis van dit scenario een goudkoers van 10.000 euro en een bitcoin koers van 1 miljoen euro voor zich. De “Doom Loop” die Hayes omschrijft is vooral een “mentale shift” bij financiële entiteiten. Een ernstige daling in het enige dat fiatgeld dekt: het vertrouwen van de gebruikers.

Als het vertrouwen weg is, kunnen centrale banken en institutionele beleggers alleen handelen in een systeem waarin vertrouwen geen rol speelt. Op basis daarvan voorspelt Hayes een enorme stijging van de bitcoin koers. Dit proces kost echter tijd en zal zich volgens Hayes ergens in de komende 10 jaar uitspelen. “De Doom Loop is begonnen. 1 Amerikaanse dollar staat gelijk aan 1 euro. Bereid jezelf voor op meer manipulatie van de rente en een bitcoin koers van 1 miljoen euro. Maar wees alsjeblieft geduldig, dit soort dingen kosten tijd”, aldus Hayes via Twitter.

The post Voormalig BitMEX CEO Arthur Hayes: “bereid je voor op een enorme bitcoin rally” appeared first on BTC Direct | Nieuws.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters