Voormalig Goldman Sachs bankier: ‘Dit is het moment om in Bitcoin te stappen’

Real Vision CEO en voormalig Goldman Sachs bankier Raoul Pal zegt dat investeerders op dit moment geen tijd meer te verliezen hebben als het op Bitcoin en crypto aankomt. Volgens Pal vormen de macro-economische omstandigheden een goede kans om Bitcoin en andere munten te kopen. Hij voorspelt het zogenaamde “exponentiële tijdperk” waarin kunstmatige intelligentie en andere innovatieve technologie aandelen en andere financiële assets naar de maan gaan.

Meer liquiditeit

Verder is Pal ervan overtuigd dat de Federal Reserve op het punt staat om meer liquiditeit in de markten te pompen om de economie van nieuw blazoen te voorzien. Nadat ze de afgelopen 15 maanden agressief de rente verhoogden, is het volgens hem binnenkort tijd om het tegengestelde pad te kiezen voor de Amerikaanse centrale bank.

Een instroom van liquiditeit (nieuw geld) zorgde in het verleden voor hogere Bitcoin koersen. Op de vraag wanneer het beste moment is om in de markt te stappen zegt hij: nu is mijn antwoord.

“We staan op het punt waarop de machines meer vermogen in de wereld zullen blazen. Centrale banken gaan volgens hem meer printen, omdat ze de economie moeten steunen na de renteverhogingen”, aldus Pal.

De absolute schaarste van Bitcoin van 21 miljoen eenheden is op dat moment een interessante schuilplaats voor investeerders. Meer geld in omloop betekent ook dat de relatieve waarde van bijvoorbeeld de Amerikaanse dollar afneemt.

Bitcoin doet het goed

Op dit moment doet Bitcoin het even goed, maar dat lijkt vooral te komen door de ETF-aanvraag van het grote BlackRock. De grootste vermogensbeheerder ziet zijn kans schoon, nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission zowel Binance als Coinbase aanklaagde.

Als de grote gevestigde beurzen het lastig krijgen, dan kan dat voor de traditionele financiële wereld een goed moment zijn om in te stappen.

We zien in ieder geval duidelijk in de koersen terug dat de markt wel vertrouwen krijgt van het instappen van BlackRock.

Voor veel investeerders is dit ook een bevestiging dat Bitcoin een asset met staying power is. Als partijen van die omvang instappen, dan is de kans klein dat we Bitcoin ooit nog van het financiële wereldtoneel zien verdwijnen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Voormalig Goldman Sachs bankier: ‘Dit is het moment om in Bitcoin te stappen’ verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters