Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt

John Haar, een voormalig vermogensbeheerder van Goldman Sachs, gelooft dat het gebrek aan steun voor Bitcoin vanuit de traditionele financiële voortkomt uit een gebrek aan kennis. Haar deelde zijn gedachten in een essay van 14 augustus dat oorspronkelijk bedoeld was voor de klanten van Swan Bitcoin.

13 jaar ervaring op Wall Street

John Haar spendeerde 13 jaar van zijn leven op Wall Street bij de gigantische zakenbank Goldman Sachs, voordat hij in april 2022 bij Swan Bitcoin aan de slag ging. In zijn essay legt Haar uit dat men in de traditionele financiële wereld is vergeten wat geld precies is. Het missen of vergeten van die kennis maakt dat ze Bitcoin niet kunnen waarderen. 

“Als er in de traditionele financiële wereld mensen zijn die na goed onderzoek tot de conclusie zijn gekomen dat Bitcoin niet interessant is, dan kan ik na vele gesprekken zeggen dat ik die mensen niet heb gevonden”, aldus John Haar.

Haar raakte in 2017 geïnteresseerd in Bitcoin op basis van de hype die in de traditionele media ontstond. Hij gelooft dat de geschiedenis en fundamentele eigenschappen van Bitcoin hem enthousiast maken om het onderwerp met iedereen te bediscussiëren. “Bitcoin voegt de dingen toe die goud mist om een goede vorm van geld te zijn”, zo voegt Haar toe aan zijn relaas.

Gebrek aan onderzoek en historische kennis

De negativiteit van Wall Street jegens Bitcoin is volgens Haar het resultaat van zes verschillende redenen. Redenen die gaan van een gebrek aan onderzoek over Bitcoin tot het niet begrijpen van de monetaire geschiedenis. Haar erkent dat het een “duizelingwekkende taak” is om Bitcoin en de onderliggende principes te gebruiken, maar dat de hoge heren op Wall Street zichzelf geen dienst bewijzen door te doen alsof ze alles begrijpen.

Verder gelooft Haar dat status quo gewend is aan een sturende overheid en dat mensen moeilijk buiten de bestaande kaders kunnen denken. Het denken over Bitcoin is volgens Haar vooral toegepast op Westerse landen en op de wens om de status quo te bewaken. Die manier van denken vormt een schild voor de traditionele financiële wereld. Die manier van denken is volgens Haar niet per se slecht, maar het maakt van de mensen op Wall Street geen onafhankelijke denkers. 

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters