Voormalig topbankier noemt crypto ‘zwart gat’ dat alle andere assets opeet

Voormalig Goldman Sachs bankier Raoul Pal is ervan overtuigd dat de cryptomarkt alle liquiditeit uit andere asset-klassen zal zuigen. Aan zijn bijna 1 miljoen volgers op Twitter (of X) vertelt Pal dat crypto een “supergroot zwart gat” is dat alle andere asset-klassen zal opeten.

Crypto is the super massive black hole that eats all other assets…

This week, @BittelJulien and I are sharing the top 5 crypto charts we’re keeping an eye on at Global Macro Investor.

Read it for free on Substack: https://t.co/F7unZ6fRLC

Enjoy. pic.twitter.com/JDkfA1Xhj3

— Raoul Pal (@RaoulGMI) August 13, 2023

Met name over Bitcoin, Ethereum en Solana is Raoul Pal positief voor Q4 2023.

Bullish over Bitcoin

In een nieuwe Global Macro Investor blogpost die Raoul Pal samen met Julien Bittel schreef, zegt de voormalig topbankier dat Bitcoin, Ethereum en Solana een mooie periode voor de boeg hebben.

Het duo stelt dat Bitcoin in een opwaartse trend zit en zich opmaakt voor een nieuwe sprong omhoog. “De grafiek van Bitcoin is een duidelijk geval van stap voor stap omhoog en lijkt dichtbij een nieuwe uitbraak te zijn”, aldus Pal en Bittel.

Op het moment van schrijven is er van die stap voor Bitcoin nog geen sprake. Voor de afgelopen 24 uur staat er namelijk een daling van 0,71 procent op de borden en handelt de Bitcoin koers op 29.101 dollar.

Koersexplosies voor Solana en Ethereum?

Solana zit al maanden in een neerwaartse trend, maar volgens Pal en Bittel is de munt de uitbraak van een omgekeerd hoofd-en-schouders patroon aan het testen. Dat zou volgens de twee een trendomkeer naar de bovenkant suggereren.

Solana handelt op het moment van schrijven op 23,41 dollar en staat voor de afgelopen 24 uur op een harde daling van 6,34 procent.

Verder stellen de twee dat de grafiek van Ethereum ten opzichte van Bitcoin er “als een raket” uitziet als je maar ver genoeg uitzoomt.

Ethereum tikt vandaag binnen op een koers van 1.820 dollar en staat daarmee op een daling van 1,11 procent. Bitcoin inhalen lijkt op dit moment onmogelijk, daar de markt cap van Ethereum (218 miljard dollar) niet in de buurt komt van de 566 miljard dollar van Bitcoin.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Voormalig topbankier noemt crypto ‘zwart gat’ dat alle andere assets opeet verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters