Voormalig topbankier voorspelt bodem voor Bitcoin, Ethereum en aandelen

Voormalig Goldman Sachs bankier Raoul Pal voorspelt dat de aandelenmarkt snel een bodem maakt, nadat het drie achtereenvolgende weken corrigeerde. In zijn nieuwe blogpost schrijft Raoul Pal dat de S&P 500 (SPX) waarschijnlijk deze week nog in de “oververkocht” zone terechtkomt. Hij voorspelt dat institutionele beleggers dan waarschijnlijk inspringen om een bodem te vormen voor de markt.

Verder is Raoul Pal bullish over Bitcoin en Ethereum

Bullish over Bitcoin

Niet alleen aandelen, maar ook Bitcoin staat volgens Raoul Pal voor een “bullish omdraaiing” van de huidige trend. De huidige trend is niet bepaald positief te noemen voor Bitcoin, want die bestond afgelopen week vooral uit dalingen.

Vandaag staat de Bitcoin koers op 26.038 dollar en daarmee op ongeveer hetzelfde niveau als gistermorgen. Wat dat betreft is er de afgelopen 24 uur weinig gebeurd.

Voor Bitcoin zijn het volgens Raoul Pal de DeMark indicator en de Relative Strength Index (RSI) die suggereren dat er een bullish omdraaiing aankomt voor de digitale munt.

“Bitcoin is deze week gedaald om cruciale steunpunten rond de koers van 25.200 dollar te testen. We hebben zojuist een nieuwe DeMarkt dagelijkse 9 setup gezien vandaag. Dat is in het verleden een signaal voor een trendverandering geweest. Verder, met een RSI van 20 (ja, 20!), is Bitcoin het meest oververkocht sinds juni 2022”, aldus Raoul Pal.

Ook bullish over Ethereum

Verder is Raoul Pal ook bullish over Ethereum als hij naar de RSI kijkt. “Ethereum is het meest oververkocht in RSI-termen sinds juni van het afgelopen jaar en lijkt een grote ‘bull flag patroon’ te vormen (bullish).”

Een bull flag is een patroon uit de technische analyse die suggereert dat een asset in het midden van een consolidatie zit, voordat het een opwaartse trend doorzet. Ethereum handelt momenteel voor 1.637 dollar en staat voor de afgelopen 24 uur op een daling van 1,50 procent.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Voormalig topbankier voorspelt bodem voor Bitcoin, Ethereum en aandelen verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters