Voormalig topbankier voorspelt bullmarkt voor Bitcoin en crypto

Real Vision CEO en voormalig Goldman Sachs bankier Raoul Pal voorspelt dat crypto weleens de best presterende asset-klasse kan worden, naarmate de wereldwijde liquiditeit toeneemt. In een nieuwe editie van zijn nieuwsbrief schrijft Pal dat cryptocurrency’s zelfs de beste aandelen en techbedrijven van dit moment de baas kan blijven.

De oud-topbankier onderbouwt zijn stellingen met harde cijfers, die tot nu toe zijn gelijk bewijzen.

De cijfers

Vanaf het begin van het jaar gemeten staat Bitcoin op een plus van 85 procent. Als je dat vergelijkt met de aandelen die Pal in het bakje “Exponential Age” gooit, dan doet de digitale munt het meer dan goed. Die aandelen scoorden namelijk een plus van 55,33 procent over de afgelopen maanden.

“Sinds afgelopen oktober suggereerden we dat de twee snelste paarden in deze race […] crypto, Exponential Age aandelen en tech zullen zijn. Dat speelt zich nu perfect uit”, aldus Pal.

Verder verlegt Pal zijn aandacht momenteel naar de US Investor Intelligence Sentiment Survey, een indicator die weergeeft hoeveel procent van de markt momenteel bullish is over risico-assets.

Het sentiment is historisch gezien heel negatief en meestal is dat een goed moment om in risico-assets te stappen, zo oordeelt Pal. Dat blijft natuurlijk gokken, omdat data over het verleden geen garanties kan bieden voor de toekomst.

Correctie voor aandelen

Volgens de macro-econoom kan de aandelenmarkt binnenkort een correctie zien, na de gigantische rally waar 2023 mee begonnen is. Wel voorspelt Pal dat de liquiditeit zal toenemen, wat historisch gezien een goede ontwikkeling voor Bitcoin en crypto is.

“Op de korte termijn ziet de Nasdaq er oververhit uit ten opzichte van de wereldwijde liquiditeitsomstandigheden en zou een correctie geen verrassing zijn na de monsterlijke rally van 40 procent vanaf de dieptepunten… maar het CRUCIALE punt om te begrijpen is dat de liquiditeit zal blijven stijgen”, zo gaat de econoom verder.

Eerder zei de voormalig topbankier dat hij ervan overtuigd is dat de volgende bullish cyclus in oktober 2022 is begonnen. Voor 2023 voorspelt hij nieuwe hoogtepunten voor crypto, maar voorziet hij ook zeker correcties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Voormalig topbankier voorspelt bullmarkt voor Bitcoin en crypto verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters