Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’

De voorzitter van de Securities and Exchange Commission, Gary Gensler, zei maandag dat Bitcoin de enige cryptocurrency was die hij een commodity kon noemen in plaats van een security.

Commodity vs security

Het debat over de vraag of een bepaalde cryptocurrency kan worden bestempeld als een commodity in plaats van een security, heeft grote gevolgen. Securities kunnen namelijk alleen legaal aan het publiek worden verkocht als de uitgever zich bij de SEC registreert. Ook moet het zich houden aan een strikt openbaarmakingsregime. Gensler zei het volgende in een interview:

Investeerders hopen op hetzelfde rendement wanneer ze beleggen in securities. Veel van deze financiële activa, crypto-activa, hebben de belangrijkste kenmerken van een security, en vallen daarom onder de jurisdictie van de SEC.

“Ik kan alleen van Bitcoin zeggen dat het een commodity is”, voegde hij eraan toe. Deze classificatie geeft de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) een sleutelrol bij het toezicht op Bitcoin-markten.

“Er zijn twee geweldige toezichthouders in dit land”, vervolgde Gensler. Hij stelde dat deze agentschappen de capaciteit hebben om samen te werken om eerlijkheid, transparantie en beleggersbescherming te bieden.

De prijzen voor digitale activa zoals Bitcoin en Ether zijn de afgelopen weken aanzienlijk gedaald. Recentelijk hebben de tekenen van stabilisatie hebben vertoond.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’ verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters