Waarom dalen de Crypto Prijzen vandaag?

De prijs opmars in juni zorgde voor een groene golf in de crypto markt. Veel munten stegen flink in korte tijd en zagen een groei in de dubbele cijfers. De opmars stemde de gehele markt enthousiast en doet beleggers hopen op de komst van een nieuwe bullmarkt. Desondanks ervaren we vandaag een dip in de crypto markt. Waarom is de markt rood vandaag en is dit reden tot zorgen voor investeerders? 

Waarom dalen de crypto prijzen?

Juni was een goede maand voor de crypto markt. Bitcoin (BTC) steeg namelijk van $25.000 tot ongeveer $31.000 in slechts een week tijd. Een stijging van bijna 25%. Vandaag zakt de munt echter weer met 2,3% en dreigt het populairste blockchain project te zakken onder de $30.000. 

Een mogelijke reden is de algehele economische onzekerheid die weer begint toe te nemen in de markt. Ook de aandelenbeurzen over de wereld beginnen de dag in het rood vandaag. Zo sluit de AEX ten tijde van schrijven bijna met 1% en ook de S&P500 uit de Verenigde Staten start de dag met bijna 0,2% in het rood. Deze ontwikkelingen zijn opvallend omdat wereldwijd juist berichtgevingen bekend worden gemaakt dat inflatie lijkt te dalen.

BTC/USD 1 uur per candle – Bron: TradingView

Whales verkopen hun Bitcoin (BTC)

Een van de mogelijke redenen voor een kleine dip in de prijzen die we in de crypto markt zien is de grote hoeveelheid bitcoin die door whales wordt verkocht. Whales zijn adressen die een grote hoeveelheid munten bezitten, meer dan 1.000 BTC. Deze adressen bezitten dus minimaal $30 miljoen aan bitcoin, uitgaande van de huidige koers.

In een eerder artikel schreven we al hoe de whales flink aan het verkopen zijn en dat juist kleinere accounts, ook wel shrimps genoemd, juist munten opkopen. Omdat whales dermate veel vermogen hebben, kunnen ze veel invloed uitoefenen op de markt en bij een erg grote verkoop aan bitcoin kunnen ze zelfs de prijs verder omlaag brengen. Het laatste lijkt nu het geval te zijn en maakt beleggers niet voor niets een beetje nerveus. 

Dalende liquiditeit in crypto markt drukt mogelijk verder Crypto prijzen

Naast dat whales hun munten lijken te verkopen zijn er ook verschillende liquiditeits indicatoren die aangeven dat de liquiditeit van fiat valuta’s aan het dalen is. Een daling in de liquiditeit is mogelijk een gevolg van de toenemende rente wereldwijd om de inflatie tegen te gaan. Echter, dit heeft mogelijk ook een drukkende werking op de prijs van aandelen en de crypto markt. Met name risicovolle investeringen worden als eerste geraakt door de daling in liquiditeit, hier vallen cryptomunten zoals bitcoin en Ethereum (ETH) ook onder. 

Conclusie: Volatiliteit in een Belovende Markt

Ondanks de hoopgevende groei in juni, toont de recente dip in de cryptomarkt de inherente volatiliteit. Factoren zoals toenemende economische onzekerheid, de verkoop door whales en dalende liquiditeit kunnen druk uitoefenen op cryptoprijzen. Deze fluctuaties zijn normaal in de cryptowereld en beleggers zouden hun strategieën hierop moeten aanpassen. De huidige dip moet worden gezien in de context van een overwegend positieve trend en langetermijn potentieel van cryptotechnologie.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht BTC kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Waarom dalen de Crypto Prijzen vandaag? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters