Waarom deze Nederlandse Crypto Analist Bullish is over Bitcoin

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe stelt dat de “cruciale” koersniveaus van Bitcoin rond de 26.700 en 28.000 dollar liggen. “De grilligheid zet door voor Bitcoin. […] Cruciale niveaus voor mij zijn de 26.700 en 28.000 dollar. Alles daartussen is ruis. Een uitbraak boven de 28.000 dollar is interessant voor long-posities en een daling onder de 26.700 betekent kopen op 26.000 dollar”, aldus een optimistische Van de Poppe.

The chop continues on #Bitcoin.

Let’s see what happens after FOMC.

Crucial levels to me: $26,700 and $28,000. Anything in between is simply chop.

Breaking above $28K -> interested for longs.
Breaking south of $26.7K -> buying $26K. pic.twitter.com/RB373WYHK8

— Michaël van de Poppe (@CryptoMichNL) September 20, 2023

Verwachtingen Van de Poppe kwamen niet helemaal uit

Overigens zijn de verwachtingen van de Nederlandse analist niet volledig uitgekomen. Hij had na de bijeenkomst van de Amerikaanse centrale bank van woensdag namelijk een opleving verwacht van de Bitcoin koers.

“Bitcoin staat hier nog altijd op een cruciaal koersniveau, welke het zou moeten vasthouden. De markten corrigeren na de FOMC-bijeenkomst. Ik verwacht een opluchtingsrally tijdens de opening van de Amerikaanse markten, afhankelijk van of Bitocin zich boven de 26.500 dollar weet te houden”, aldus de analist.

#Bitcoin back in the chop.

I think we’ll continue to do so, so the funding game continue sto be played out too. pic.twitter.com/af5m2n8Zsl

— Michaël van de Poppe (@CryptoMichNL) September 21, 2023

Volgens de analist zijn we “terug in de chop.” Wat over het algemeen betekent dat de koersen een beetje heen-en-weer pingpongen in een bepaalde range, zonder echt duidelijk richting te kiezen.

In principe dus wat we de afgelopen maanden zagen met Bitcoin. Er was geen duidelijke richting te onderscheiden in de koers en als gevolg daarvan handelden we vooral zijwaarts.

Openen met een daling

Op het moment van schrijven staat Bitcoin er niet fantastisch voor en is vrijdag 22 september niet goed begonnen. De Bitcoin koers komt binnen op 26.625 dollar en daarmee met een daling van 1,50 procent in de afgelopen 24 uur.

Overigens doet de rest van de markt het niet veel beter dan Bitcoin. De Ethereum koers tikt bijvoorbeeld binnen op 1.591 dollar, waarmee het op een daling van 1,75 procent staat voor de afgelopen 24 uur.

Het lijkt erop dat Bitcoin zijn dominantie in de markt weer rustig kan uitbreiden. Qua market cap loopt het in ieder geval weer een beetje uit op Ethereum, met zijn 519 miljard dollar ten opzichte van de 191 miljard dollar van Ethereum.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Waarom deze Nederlandse Crypto Analist Bullish is over Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters