Waarom lukt het Bitcoin niet om boven de 30.000 dollar te blijven?

De bulls hebben al maanden moeite om de Bitcoin koers boven de range van 30.000 tot 31.000 dollar te krijgen. Recent schoot de Bitcoin koers weer even over de grens van 30.000 dollar uit en meteen begonnen investeerders weer winst te nemen. Inmiddels staat de koers weer op 29.500 dollar; waarom lukt het maar niet om boven de 30.000 dollar te blijven?

📊 #Bitcoin has risen back to $30.3K despite #equities slumping, and the #dollar rising. Pay attention to the high profit taking happening, which is currently at its highest level in over 3 weeks. $BTC addresses in the past year are above +20% on average. https://t.co/nqesGsSmwH pic.twitter.com/iZvBRr6MZe

— Santiment (@santimentfeed) August 8, 2023

Investeerders realiseren winst op Bitcoin

Nieuwe data van Santiment kan ons enigszins uitleg geven met betrekking tot dat vraagstuk. Investeerders nemen op dit moment namelijk veel winst. In de onderstaande grafiek is te zien dat de winstneming op het hoogste niveau in 3 weken tijd ligt.

Verder was het volgens Santiment al bijzonder te noemen dat Bitcoin wist te stijgen, terwijl zowel aandelen als de Amerikaanse dollar het momenteel lastig hebben. Om die reden lijkt het onwaarschijnlijker dat Bitcoin zijn positieve momentum kan volhouden.

Tenzij Bitcoin op dit moment al helemaal ontkoppelt van de traditionele financiële markten. Veel investeerders verwachten dat op termijn, maar daar lijkt het momenteel nog te vroeg voor. Bitcoin gedraagt zich over het algemeen als een risico-asset en niet als een veilige haven.

Ook bullish nieuws voor Bitcoin

Naast het feit dat investeerders volgens Santiment van de koersstijgingen gebruikmaakten door te verkopen, zijn er ook weer veel Bitcoin verdwenen van de beursplatformen. De data voor 8 augustus laat namelijk een behoorlijke uitstroom zien.

In aanloop naar de halving zien we op dit moment de Bitcoin-voorraad van de beurzen slinken. De halving is het vierjaarlijkse moment waarop de bloksubsidie voor Bitcoin miners halveert.

Momenteel krijgen zij nog 6,25 Bitcoin per blok en na de halving van april 2024 gaat die beloning naar 3,125 Bitcoin. Dit is de enige manier waarop er nieuwe Bitcoin in omloop komen, wat dus betekent dat de inflatie van Bitcoin halveert. In het verleden volgde op iedere halving van Bitcoin een nieuwe bullmarkt en dus explosieve stijgingen van de Bitcoin koers.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Waarom lukt het Bitcoin niet om boven de 30.000 dollar te blijven? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters