Waarom Stijgende Tech-aandelen Belangrijk zijn voor Bitcoin

Tony The Bull, een pseudonieme auteur voor Bitcoinist, is van mening dat de sterke trend en koersprestaties van de Nasdaq weleens heel belangrijk kunnen zijn voor Bitcoin. Belangrijk in de zin dat Bitcoin historisch gezien goed presteerde op het moment dat de tech-aandelen van de Nasdaq in een opwaartse trend zaten.

Volgens Tony The Bull heeft de opwaartse trend van de Nasdaq nog een lange weg te gaan.

Kleine daling voor de Nasdaq

Inmiddels is de Nasdaq meer dan 3 procent gedaald vanaf het hoogtepunt van 2023 dat afgelopen week werd neergezet. Wat dat betreft lijken handelaren nu even hun winst te nemen voor de rentevergadering van de Amerikaanse Federal Reserve die voor komende woensdag op het programma staat.

Tijdens die vergadering is de verwachting dat de Federal Reserve de rente ophoogt met 0,25 procent. Dat zou de rente in de Verenigde Staten op de range van 5,25 – 5,50 procent brengen.

Uiteindelijk waren het deze renteverhogingen die de markt in 2022 omtoverde tot een bearmarkt. Althans, dat is hoe de meeste analisten daar op dit moment over denken.

Volgens Tony The Bull kan het echter zo zijn dat de opwaartse trend van de Nasdaq te sterk is om te voorkomen dat de index een nieuwe all-time high noteert. Dat baseert de analist onder andere op de Average Directional Index (ADX) van de Nasdaq.

Positief voor Bitcoin?

In de bovenstaande grafiek vergelijkt Tony The Bull de koersprestaties van de Nasdaq met die van Bitcoin. Zoals je kunt zien schoot de Bitcoin koers na een vergelijkbare setup in augustus 2020 gigantisch omhoog.

Die stijging vond plaats nadat de ADX van de Nasdaq een sprong maakte en dat is precies wat we op dit moment ook weer zien gebeuren. Nu is het wachten op het moment dat de ADX van Bitcoin omhoog springt.

Dat is in ieder geval een scenario wat voor Tony The Bull mogelijk is. In 2020-2021 resulteerde dat in een stijging van ongeveer 600 procent voor Bitcoin. Dat zou vandaag de dag een Bitcoin koers van 180.000 dollar opleveren. Daar tekenen wij voor.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Waarom Stijgende Tech-aandelen Belangrijk zijn voor Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters