Wallet met 10.000 gestolen Bitcoin uit het Mt. Gox tijdperk komt tot leven

Een wallet die hoort bij de BTC-e exchange, die op zijn beurt gelinkt is aan de hack van Mt. Gox van 2014 is tot leven gekomen. Het gaat om de grootste transactie sinds augustus 2017, door een totaal van 10.000 Bitcoin uit te sturen. Die Bitcoin zijn op dit moment goed voor een waarde van ongeveer 165 miljoen dollar.

Wat is er aan de hand?

Wie de ontvangers van de transactie zijn weet niemand. Het gaat om twee ongeïdentificeerde ontvangers. Waarbij het ook tot de mogelijkheden behoort dat het om één persoon gaat die de fondsen besloot op te splitsen. Als onderdeel van de transactie ontving één wallet 3.500 Bitcoin, om vervolgens meteen 300 Bitcoin door te sturen.

Die 300 Bitcoin is weer verder opgesplitst en in verschillende wallets terechtgekomen. In principe gaat het om wallets die niet bekend zijn. Als het bijvoorbeeld om beurswallets gaat, dan duurt het niet lang voordat de fondsen bevroren zijn.

Het is mogelijk dat de ‘eigenaar’ van de Bitcoin de munten gewoon naar zijn eigen wallets stuurt, ze naar andere mensen stuurt of uitcasht bij een onofficiële broker. De overige 6.500 Bitcoin staan in ieder geval nog allemaal op dezelfde plek. Alleen de eerste 3.500 Bitcoin zijn momenteel behoorlijk in leven.

Bitcoin van Mt. Gox

Het heeft er nog altijd alle schijn van dat het gaat om Bitcoin van Mt. Gox, de beurs die in 2014 werd gehackt. Tijdens die hack gingen er in totaal 744.408 Bitcoin verloren. Alexander Vinnik, die ervan wordt beschuldigd achter BTC-e te zitten, ontkent dat in alle staten. Hij werd in 2017 toch gearresteerd op een resort in de buurt van Thessaloniki in Griekenland. Dit gebeurde op verzoek van de Verenigde Staten.

De wallet die gisteren plotseling activeerde is door blockchain analysebedrijf Crystal Blockchain toegewezen aan BTC-e. Het was uiteindelijk de Russische crypto-ondernemer Sergey Mendeleev die de transactie op het spoor kwam en hierover publiceerde in zijn Telegram-kanaal. Het wordt interessant om in de gaten te houden wat er precies met deze 10.000 Bitcoin zal gebeuren.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Wallet met 10.000 gestolen Bitcoin uit het Mt. Gox tijdperk komt tot leven verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters