Wereldwijde GPU-prijzen dalen om dalende inkomsten uit Bitcoin-mining te compenseren

Als gevolg van de dalende Bitcoin prijzen, daalde de totale omzet die miners verdienden mining tot het laagste niveau in een jaar tijd. Het daalde op 4 juli tot een totaal bedrag van circa $15 (€14,73) miljoen.

Omzet van Bitcoin miners daalt

Een gelijktijdige daling van de prijzen van de GPU prijzen zijn echter ingesteld om miners te helpen hun operationele kosten te compenseren te midden van een aanhoudende bearmarkt.

De inkomsten uit Bitcoin mining daalden met 79,6% over een periode van 9 maanden. Op 25 oktober 2021 bereikte het een recordhoogte van $74,4 (€73,04) miljoen. Bovendien schoten door de coronavirus pandemie de prijzen van het belangrijkste onderdeel van mining apparatuur omhoog. Dit had nog meer invloed op de winsten van de miners.

Nu kaartfabrikanten hun activiteiten over de hele wereld hervatten, zijn de GPU-prijzen enorm gedaald. Waarbij sommige kaarten onder de adviesprijs werden verkocht. Alleen al in mei daalden de GPU-prijzen met meer dan 15%, omdat het aanbod groter was dan de vraag. Bovendien heeft de recente stroom van GPU’s verkopers op de secundaire markten gedwongen hun prijzen op gebruikte mining platforms te verlagen. In onderstaande afbeelding zijn de wereldwijde prijzen van diverse GPU’s over het laatste jaar weergegeven.

Bitcoin miners in de bearmarkt

Verschillende Bitcoin miners staan er goed voor om de langdurige bearmarkt te overleven, aangezien de lage inkomsten hoger blijven dan de kosten van de mijnbouwfaciliteiten.

De snelle daling van de GPU-prijzen zorgde voor een kleine kansje voor kleine miners om efficiënter mining apparatuur te kopen. In combinatie met lagere hash-rate vereisten van 203,6 exa hashes per seconde, hebben miners nu minder rekenkracht nodig om met succes een blok op de Bitcoin-blockchain te minen.

Ondanks de duidelijke daling van de inkomsten uit mining, onthulde Marathon Digital Holdings Bitcoin te blijven accumuleren via mining.

Charlie Schumacher, VP Corporate Communications bij Marathon Digital, deelde zijn inzichten over hun activiteiten:

Ter referentie, in het eerste kwartaal van 2022 waren onze kosten om een Bitcoin te produceren ongeveer $6.200. We hebben ook vaste prijzen voor stroom, dus we zijn niet onderhevig aan veranderingen in de energiemarkten.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Wereldwijde GPU-prijzen dalen om dalende inkomsten uit Bitcoin-mining te compenseren verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters