Whale brengt 2.000 Bitcoin in beweging die al 11 jaar in ‘winterslaap’ waren

Bitcoin is hard geraakt door de ellende bij het gevallen beursplatform FTX. Na een bizarre koersdaling van ruim 20.000 dollar naar een bodem van minder dan 16.000 dollar, besloot een whale dat het genoeg was. Op de avond van 11 november bracht de whale in kwestie 2.000 Bitcoin in beweging die al sinds augustus 2011 op hetzelfde adres stonden.

Old 2k $BTC just moved. These were dormant since Aug 2011.https://t.co/6LnCxFBh5v pic.twitter.com/44ysUZCYkt

— Ki Young Ju (@ki_young_ju) November 11, 2022

Wie was dit?

Het was natuurlijk niet Satoshi Nakamoto zelf, anders had de wereld op dit moment op zijn kop gestaan. Waarschijnlijk gaat het om een oude miner die er heel vroeg bij was. In totaal staat er nu nog voor 8 dollar aan Bitcoin op het adres, waardoor het erop lijkt dat de whale in kwestie alle Bitcoin richting een beurs heeft gestuurd.

Ondanks het feit dat de inflatie in de Verenigde Staten met 7,7 procent een stuk lager uitviel dan verwacht, heeft Bitcoin het zwaar. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de problemen omtrent FTX.

Niemand weet op dit moment welke gevolgen het omvallen van de beurs precies heeft voor de industrie. De reputatieschade is zeker, maar er bestaat een kans dat meer partijen in liquiditeitsproblemen komen na de implosie van de beurs. Met het crypto-leenplatform BlockFi is er in ieder geval al één bedrijf dat zijn activiteiten moest staken vanwege liquiditeitsproblemen.

We gaan nog verder zakken

Als het aan de populaire analist Capo of Crypto ligt, dan zijn de problemen in ieder geval nog lang niet voorbij voor Bitcoin. “Het gaat nog pijnlijker worden. Ik sta nog altijd met 100 procent van mijn kapitaal aan de zijlijn”, aldus Capo of Crypo via Twitter aan zijn ruim 600.000 volgers.

Things are about to get uglier. I’m still 100% out of the market.

— il Capo Of Crypto (@CryptoCapo_) November 11, 2022

Helemaal bovenaan in de tijdlijn van Capo of Crypto staat een bericht van 6 oktober, die hij heeft vastgemaakt. Hierin geeft hij aan dat de meeste mensen het juist op deze momenten verpesten en daardoor de sprong naar boven compleet missen.

Patience is a virtue. pic.twitter.com/ck1ZDxDpWa

— il Capo Of Crypto (@CryptoCapo_) October 6, 2022

Capo of Crypto geeft hiermee aan te verwachten dat Bitcoin er uiteindelijk wel bovenop komt, maar niet op de manier zoals de meeste mensen dat hopen of verwachten. De koersen van financiële assets bewegen nooit in voorspelbare een rechte lijn naar boven. Zeker niet als het over Bitcoin gaat.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Whale brengt 2.000 Bitcoin in beweging die al 11 jaar in ‘winterslaap’ waren verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters