Whales brengen 748 miljoen dollar aan Bitcoin en Ether in beweging

Als je benieuwd bent naar het toekomstige koersverloop van cryptocurrency’s als Bitcoin en Ethereum, dan kunnen de gedragingen van de whales een interessante raadgever zijn. De afgelopen 24 uur brachten de rijkste investeerders van de industrie voor ruim 748 miljoen dollar aan Bitcoin en Ether in beweging.

Wat is er aan de hand?

De heren en dames van Whale Alert zijn erin gespecialiseerd om de gedragingen van whales te spotten op de blockchain. In dit geval zijn zij meerdere transacties van Bitcoin en Ethereum op het spoor gekomen, die ons mogelijk iets kunnen vertellen over de korte termijn koersbewegingen van beiden assets.

🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 237,979 #ETH (390,174,112 USD) transferred from unknown wallet to unknown wallethttps://t.co/6TXu9KZhA5

— Whale Alert (@whale_alert) March 1, 2023

De grootste transactie van allemaal was afkomstig van een Ethereum-whale die voor 390 miljoen dollar aan Ether verplaatste. Deze transactie ging van de ene onbekende wallet naar de andere onbekende wallet.

Whale Alert spreekt van een onbekende wallet als zij deze wallet nog niet aan een exchange of individu hebben toegewezen. Het is dus goed mogelijk dat de whale in kwestie slechts zijn wallets reorganiseert en de Ethers niet richting een beursplatform stuurt om ze te verkopen. Vooralsnog lijkt er wat deze transactie betreft niets aan de hand.

Meer grote transacties

De grootste Bitcoin-transactie betrof ook een transactie tussen twee onbekende wallets. Hier ging het in totaal om 9.756 Bitcoin, ter waarde van ongeveer 231,44 miljoen dollar.

🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 9,756 #BTC (231,443,140 USD) transferred from unknown wallet to unknown wallethttps://t.co/ScRNYgFObQ

— Whale Alert (@whale_alert) March 1, 2023

Voor deze transactie betaalde de whale in kwestie slechts 9,18 dollar aan transactiekosten. Probeer dat maar eens voor elkaar te krijgen in het traditionele financiële systeem. Dit soort transacties tonen ook meteen de kracht en potentie van crypto.

Zonder gebruik te hoeven maken van tussenpersonen, kunnen deelnemers aan het netwerk elkaar gigantische bedragen toesturen voor relatief lage transactiekosten. Daarbij komen de Bitcoin en Ethereum ook meteen aan op de plaats van bestemming, terwijl dat in het traditionele financiële systeem soms dagen kan duren.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Whales brengen 748 miljoen dollar aan Bitcoin en Ether in beweging verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters