Whales en Shrimps zitten vol in de Bitcoin accumulatie-modus

Bitcoin zit zonder twijfel in de accumulatie-fase waarin investeerders zich voorbereiden op een nieuwe opwaartse koersbeweging. On-chain indicatoren als de ‘Puell Multiple’ en de ‘Market Value to Realized Value’ springen langzaam op groen. Ook heeft Bitcoin de Tesla-dump achter de rug en handelt de koers momenteel comfortabel boven de 20.000 dollar.

Bitcoin in accumulatie-fase

Het voornaamste signaal dat Bitcoin op dit moment ondergewaardeerd is komt van de Puell Multiple. Dat is een on-chain indicator die de relatie tussen de door miners verkochte Bitcoin en de “eerlijke” waarde van Bitcoin weergeeft. Rond het midden van juli viel deze indicator onder de 0,5 waarmee we in de “groene zone” zitten.

In het verleden is dat vaak het moment geweest waarop Bitcoin aan een nieuwe rally begon. Deze score ging onder meer vooraf aan de start van de bullrun van 2020. Blockware Intelligence geeft ook aan dat het binnentreden van de “groene zone” een goed moment is om in kleine brokjes Bitcoin in te kopen.

Op hetzelfde moment zei Julio Moreno van CryptoQuant dat deze score een gebied heeft bereikt dat in het verleden vaak gepaard ging met bodems. Terwijl de miners in de afgelopen periode flink moesten verkopen om het hoofd boven water te houden, hebben de whales en shrimps juist ingekocht. Shrimps, wallets met minder dan 1 Bitcoin, hebben op dit moment hun meeste Bitcoin ooit in bezit.

Tesla-dump overleefd

Behalve het goede nieuws op het on-chain front, heeft Bitcoin in het afgelopen kwartaal ook de Tesla-dump overleefd. Aan het einde van het kwartaal kondigde het Tesla van Elon Musk namelijk aan dat het 75 procent van hun Bitcoin heeft verkocht om liquiditeit in het bedrijf te krijgen. Bij Tesla vrezen ze namelijk voor een moeilijke periode en dat betekent dat ze alle dollars kunnen gebruiken. Met name de tijdelijke sluiting van de fabriek in Shanghai als gevolg van Corona doet het bedrijf pijn.

De Tesla-dump lijkt echter onderdeel van de Bitcoin bodem te zijn. Een fase van de markt waarin veel partijen gedwongen moesten dumpen of dat uit voorzorg deden. Inmiddels zijn we vanaf de bodem weer flink opgeklommen en zijn de bulls nu met de bears in gevecht om de 24.000 dollar te heroveren.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Whales en Shrimps zitten vol in de Bitcoin accumulatie-modus verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters