Whales kopen in 2 weken 1,5 miljard dollar aan Bitcoin

De grootste whales van de markt lijken niet geschrokken door de negatieve koersactie van Bitcoin, want zij kochten in de laatste twee weken van augustus voor 1,5 miljard dollar aan Bitcoin. We hebben het hier over de grootste whales van de markt, omdat deze adressen stuk voor stuk ongeveer 0,1 procent van alle Bitcoin controleren.

Organische vraag naar Bitcoin

Lucas Outumuro, het hoofd van de onderzoeksafdeling van IntoTheBlock, constateert dat de toename van de Bitcoin-holdings van whales plaatsvond op een moment dat de instroom bij gecentraliseerde beurzen bijna nul was.

Om die reden gaat het volgens Outumuro om “organische vraag” naar Bitcoin. Het enige jammere is dat we die organische vraag nog niet helemaal terugzien in de Bitcoin koers.

Die blijft vooralsnog een beetje achter op alle bullish verhalen die we voorbij zien komen. Dat lijkt vooral te maken te hebben met de macro-economische omstandigheden.

Dan hebben we het natuurlijk vooral over de renteverhogingen van centrale banken en de inflatie die nog altijd te hoog is op het moment van schrijven.

Spot Bitcoin ETF

Afgelopen week begonnen we met een boel euforie over de Spot Bitcoin ETF, maar dat verdween compleet naar de achtergrond in de dagen daarna. Ondanks de overwinning van Grayscale in de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC); besloot laatstgenoemde om de openstaande aanvragen uit te stellen.

Daardoor gingen we heel snel van euforie naar teleurstelling en viel de koers ook weer naar beneden. Op het moment van schrijven handelen we rond de koers van 26.000 dollar en hebben de bulls echt moeite om het bullish momentum vast te houden.

Ondanks de zwakke prijsactie van Bitcoin suggereert de accumulatie van grote spelers volgens Outumuro dat “institutionele beleggers” optimistisch worden over Bitcoin, terwijl de beslissing over een ETF dichterbij komt.”

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ripple of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Het bericht Whales kopen in 2 weken 1,5 miljard dollar aan Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters