Willy Woo: on-chain data is bullish voor Bitcoin

Als we de populaire on-chain analist Willy Woo mogen geloven, dan ziet het plaatje er momenteel bullish uit voor Bitcoin. De analist spreekt over een zogenaamde “price squeeze” waarvan momenteel de eerste fase is aangebroken.

Price action has largely been dominated by demand stemming from the calendar futures markets, the instrument of pros and institutions.

Even now, demand keeps surging, suggesting we are in the early stages of another price squeeze. pic.twitter.com/04SM6yhvr5

— Willy Woo (@woonomic) July 4, 2023

We spreken van een short squeeze als een grote hoeveelheid handelaren short gaat op Bitcoin en de koers vervolgens explodeert.

Wat gebeurt er dan?

Op het moment dat jij short gaat op Bitcoin, dan leen je in feite Bitcoin van een handelsplatform om die meteen te verkopen. Door geleende Bitcoin te verkopen, speculeer je in feite op een daling van de koers. Als de koers vervolgens stijgt, dan wordt het steeds duurder voor jou om de Bitcoin terug te kopen.

Dat moet je uiteindelijk doen om de door jou geleende Bitcoin weer terug te geven. Als de koers teveel stijgt, dan kan het zijn dat jij geen financiële ruimte (onderpand) meer op jouw account hebt en de beurs jouw positie moet liquideren.

Tijdens een liquidatie moet jij VERPLICHT die Bitcoin terugkopen met het laatste beetje geld op jouw account. Als dat in één golfbeweging gebeurt voor een grote groep handelaren die short zitten op de Bitcoin koers, dan kan het dus zijn dat heel veel mensen op hetzelfde moment moeten inkopen.

Wat je dan krijgt is een zogenaamde short squeeze, waardoor de koers in een tijdsbestek van enkele minuten tot uren kan exploderen. Willy Woo lijkt nu wederom zo’n spectaculaire koersexplosie te verwachten voor Bitcoin.

Niet alleen maar positief

Vergeet echter niet dat Willy Woo de markt hiermee benadert vanuit één specifiek standpunt. Bitcoin is inmiddels een financiële asset van wereldformaat, waarbij meerdere factoren een rol spelen in de koers. Bijvoorbeeld de macro-economische omstandigheden.

Die zijn momenteel niet in het voordeel van Bitcoin. Dat zagen we eerder deze week ook weer op het moment dat er nieuwe data kwam over de Amerikaanse arbeidsmarkt, die een stuk beter was dan verwacht.

Meteen daarna viel de koers naar beneden van ongeveer 31.000 dollar naar de koers van 30.000 dollar. Het is dus mooi dat er wat bullish ontwikkelingen te bespeuren zijn voor Bitcoin, maar laten we ons nog niet rijk rekenen voordat een nieuwe bullmarkt echt is begonnen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Willy Woo: on-chain data is bullish voor Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters