Winklevoss haalt uit naar Barry Silbert: nog erger dan SBF

Cameron Winklevoss, de oprichter en CEO van Gemini, haalt opnieuw hard uit naar de Digital Currency Group (DCG) en zijn CEO Barry Silbert. De CEO van Gemini is helemaal klaar met het uitstelgedrag van Silbert en DCG, die het beursplatform van Winklevoss nog 1,47 miljard dollar schuldig zijn.

Earn Update: An Open Letter to @BarrySilbert pic.twitter.com/ErsYpcEjQD

— Cameron Winklevoss (@cameron) July 4, 2023

Wat is er aan de hand?

Het Gemini van Cameron Winklevoss maakte gebruik van een zogenaamd Earn Program. Hiermee konden gebruikers van het beursplatform hun cryptovermogen staken en daar in theorie een rendement over vangen. Nu is het probleem dat het zusterbedrijf Genesis van DCG de leenpartij achter het Earn Program was.

Op 16 november kondigde Genesis plotseling de tijdelijke schorsing van de opnames van het platform aan. Later op 19 januari 2023 moest het bedrijf zijn faillissement aanvragen.

Gemini probeert nu al enige tijd meer dan 1 miljard dollar van zijn gebruikers terug te krijgen van Genesis, maar is daar nog weinig succesvol in gebleken.

Cameron Winklevoss is daar nu helemaal klaar mee en stelt DCG CEO Barry Silbert een ultimatum. “Accepteer het beste en laatste bod voor 16:00u op 6 juli, of je staat voor een rechtszaak op 7 juli”, zo valt er in zijn laatste brief aan Silbert te lezen.

Erger dan Sam Bankman-Fried?

In zijn brief noemt de woedende CEO van Gemini Barry Silbert nog erger dan Sam Bankman-Fried. “Je moet wel heel speciaal zijn om 3,3 miljard dollar schuldig te zijn aan honderdduizenden mensen en vervolgens geloven dat je zelf een soort slachtoffer bent”, aldus Winklevoss.

“Zelfs Sam Bankman-Fried was niet in staat tot zulke waanvoorstellingen”, zo is Winklevoss hard over Barry Silbert.

Winklevoss wil dat Silbert de betaling doet in Bitcoin, Ethereum of in Amerikaanse dollars. Gezien het feit dat DCG steeds probeert te vertragen is het nog maar de vraag of de firma van Silbert überhaupt de fondsen heeft om aan deze eisen te kunnen voldoen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Winklevoss haalt uit naar Barry Silbert: nog erger dan SBF verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters