Witte Huis: Bitcoin mining moét groener worden

De wetenschappers van het Witte Huis analyseerden de klimaat- en energie-impact van crypto in de Verenigde Staten. Uiteraard met de conclusie dat Proof-of-Work mining een significante hoeveelheid energie verbruikt en CO2 uitstoot. Het team van wetenschappers adviseert toezicht en regulatie.

50 miljard kilowattuur per jaar

Uit het onderzoek van het team van wetenschappers blijkt dat de sector in de Verenigde Staten alleen al 50 miljard kilowattuur per jaar verbruikt. Dat is ongeveer 38 procent van het wereldwijde totaal. Een gebrek aan toezicht maakte het echter lastig om accurate cijfers te vinden over de industrie. Het onderzoek hield echter de traditie in stand om creatieve vergelijkingen te maken, zo stelden de wetenschappers dat crypto meer energie verbruikt dan persoonlijke computers, maar minder dan huisverlichting of koelkasten.

“Wetende dat directe vergelijkingen complex zijn, maar Visa, MasterCard en American Express bij elkaar […] consumeren minder dan 1 procent van de energie die Bitcoin en Ethereum in datzelfde jaar consumeerden, ondanks dat de eerdergenoemde bedrijven veel meer transacties verwerken dan Bitcoin en Ethereum”, aldus het onderzoek. Het lijkt er dan ook op dat met name Bitcoin weleens kritiek kan krijgen na de overgang van Ethereum op Proof-of-Stake.

Hoop voor minen met duurzame energie

Het rapport is overigens niet alleen maar negatief over crypto-mining. “Crypto-assets mining via het normale stroomnet genereert broeikasgassen, behalve als het gaat om mining met duurzame energie”, aldus het team van wetenschappers. Het lijkt er dan ook op dat mining met duurzame energie een uitzondering zou kunnen vormen binnen eventuele nieuwe regels.

Just in from the White House OSTP – “Crypto-asset mining that installs equipment to use vented methane to generate electricity for operations is more likely to help rather than hinder U.S. climate objectives.” @thetrocro @jyn_urso @DSBatten

— David Zell (@DavidZell_) September 8, 2022

Ook schrijft het over de voordelen van crypto-mining op basis van overtollig gas. In veel gevallen wordt dat overtollige gas afgefakkeld, simpelweg verbrand, omdat dat de goedkoopste optie is. Bitcoin mining is een oplossing waarbij die gassen niet meer afgefakkeld worden, waardoor er minder CO2 vrijkomt in dit proces. Er zijn dus ook manieren van mining die relatief goed zijn voor het klimaat.

Koop Ethereum

Dit doe je op

Het bericht Witte Huis: Bitcoin mining moét groener worden verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters