Yuga Labs krijgt harde kritiek op veiling Bitcoin-NFTs

Het is je vast niet ontgaan dat Yuga Labs, het bedrijf achter de Bored Ape Yacht Club (BAYC) en de CryptoPunks, een NFT-collectie op Bitcoin lanceert. Vanaf begin 2023 is het mogelijk om NFTs op Bitcoin te publiceren met het Ordinals-protocol. Die kans laat Yuga Labs niet liggen, maar er is nu wel kritiek op het bedrijf.

Kritiek op Yuga Labs

Yuga Labs lanceerde een collectie van 300 NFTs op de Bitcoin blockchain, waarvan er inmiddels al 288 in de verkoop zijn. Vandaag eindigt de veiling van deze digitale “kunstwerken” van Yuga Labs.

The auction for TwelveFold has begun and will conclude on the block immediately prior to 3pm PT tomorrow, March 6th, 2023. Good luck.https://t.co/gvl8IHpekC pic.twitter.com/xGWU9jdCoO

— Yuga Labs (@yugalabs) March 5, 2023

Het bedrijf krijgt vooral kritiek op de manier waarop ze het veilingproces hebben ingericht. Geïnteresseerden zijn namelijk gedwongen om het volledige bedrag in Bitcoin dat ze willen bieden ook meteen naar Yuga Labs te sturen.

so the way yugas auction will work tomorrow is everyone sends Bitcoin to one wallet and if you lose the bid they promise to manually send it back

likely tens of millions of dollars

we’re still in the stone age 💀

— Giancarlo (@GiancarloChaux) March 5, 2023

Ben je uiteindelijk niet de hoogste bieder, dan stuurt Yuga Labs de Bitcoin in kwestie handmatig weer terug. “We zitten nog steeds in het stenen-tijdperk”, aldus Giancarlo, een NFT-influencer, op Twitter.

Slecht voorbeeld

Dat is niet de enige kritiek op de werkwijze van Yuga Labs. De gebruiker achter het op Bitcoin Ordinals gefocuste account “ordinally” noemt de veiling een “droom voor oplichters.” Hoewel hij niet gelooft dat Yuga Labs de Bitcoin niet zal terugsturen naar verliezers, is dit volgens hem niet hoe het hoort.

Yuga is establishing REALLY bad precedence running an auction like this. They are taking custody of bidders’ bitcoin with a promise to send back unsuccessful bids. Not doubting they’ll do that, but this model is a scammer’s dream, and credible players need to set better example.

— ordinally (@veryordinally) March 6, 2023

Het kan immers best zijn dat oplichters hierdoor geïnspireerd raken en mensen dit gaan zien als de standaard manier om veilingen te organiseren op Bitcoin. Als dat gebeurt, dan is de kans groot dat hier in de toekomst wel mensen mee worden opgelicht.

Dear @yugalabs,@veryordinally is right. Actions like this prove that for some entities and people: “Once a shitcoiner always a shitcoiner.”

If I, personally, Casey Rodarmor, ever see you, Yuga labs, the entity, fuck around with degenerate bullshit like this again, I will wash… https://t.co/COARsn4X0o

— Casey Rodarmor (@rodarmor) March 6, 2023

Het brein achter Bitcoin Ordinals is, getuige de bovenstaande tweet, ook niet heel blij met de manier waarop Yuga Labs deze collectie lanceert. Sterker nog, hij haalt in het bericht gigantisch uit naar het NFT-bedrijf.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Yuga Labs krijgt harde kritiek op veiling Bitcoin-NFTs verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters