Zeldzaam signaal voorspelt explosieve stijging van de Bitcoin koers

De populaire econoom en analist Alex Krüger ziet een signaal in de grafieken van Bitcoin die weleens een behoorlijke stijging kan veroorzaken. Het gaat om de gerealiseerde volatiliteit en die is sinds juli 2020 niet meer zo laag geweest als nu.

We weten natuurlijk allemaal wat er na juli 2020 gebeurde; Bitcoin explodeerde in het jaar daarna naar 69.000 dollar.

$BTC realized volatility has not been this low since July 2020. This chart highlights every time vol reached a 25 handle (or lower) since 2015 pic.twitter.com/c64Z5Y07iK

— Alex Krüger (@krugermacro) July 31, 2023

Bullish signaal voor Bitcoin

Op basis van de grafiek van Krüger kunnen we zien dat Bitcoin sinds 2015 slechts tienmaal een gerealiseerde volatiliteit van minder dan 25 procent bereikte. In de meeste gevallen kregen we daarna een opwaartse koersbeweging te zien voor de digitale munt.

Based on this it can be either up or down, although up has been the most recurrent outcome. I’m betting on up. Don’t think stocks are overextended.

— Alex Krüger (@krugermacro) July 31, 2023

Krüger zegt dat hij op basis van dit zeldzame signaal ook een opwaartse koersbeweging verwacht voor Bitcoin. Ook voorspelt hij dat de aandelenmarkten vanaf hier, terwijl ze al op een hoogtepunt staan, nog wat verder kunnen stijgen.

Eerder deelde de econoom dat de markt een Spot Bitcoin ETF van BlackRock nog niet helemaal ingeprijsd heeft. Volgens Krüger zou de Bitcoin koers op basis van dit nieuws veel hoger moeten zijn dan de koersen die we op dit moment zien.

Uitbraak aanstaande voor Bitcoin

Over het algemeen is Alex Krüger extreem positief, want hij geeft verder aan op korte termijn een uitbraak te verwachten voor Bitcoin. “We staan op het punt van een uitbraak. Zodra dat gebeurt zal Bitcoin blijven rennen”, aldus de analist.

Verder houdt hij de koersrange van 31.000 tot 37.000 dollar in de gaten. Daar is volgens hem een zogenaamde liquiditeitsgat; omdat de markt vorig jaar rond die niveaus instortte als gevolg van de implosie van het protocol van Terra.

Als Bitcoin met overtuiging die range binnen kan komen, dan is het volgens hem een kwestie van tijd voordat de digitale munt aan een gigantische rally begint. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op 29.200 dollar en moeten we waarschijnlijk nog even geduld hebben voor die rally.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht BNB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Zeldzaam signaal voorspelt explosieve stijging van de Bitcoin koers verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters