Zijn lange termijn Bitcoin hodlers aan het verkopen?

Ondanks alle onzekerheid in het macro-landschap, heeft de cryptomarkt sinds juli een behoorlijke herstelperiode achter de rug. De Bitcoin koers heeft bij dit herstel twee belangrijke psychologische grenzen herpakt: het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde en de Realized Price. Uiteindelijk blijkt de 24.200 dollar tot nu toe de weerstandsgrens voor de bulls.

Wat doen de lange termijn hodlers?

Een indrukwekkende rally van enkele duizenden dollars vanaf de lokale bodem van 17.600 dollar roept vragen op over de duurzaamheid van de opleving. Eén van die vragen is wat de lange termijn hodlers met deze koerswinst doen. Blijven ze op hun Bitcoin zitten of maken ze van het moment gebruik om een deel van hun voorraad te verkopen?

Dit is een belangrijke vraag omdat dit cohort van Bitcoiners momenteel 13,337 miljoen Bitcoin in handen heeft. Dat is 79,85 procent van het totaal aantal Bitcoin dat in omloop is. Vanaf begin mei heeft deze groep netto 222.000 Bitcoin afgestoten. Daarmee is het 1,6 procent van de all-time high supply van 13,559 miljoen Bitcoin kwijt.

We kunnen dus zeggen dat lange termijn hodlers de laatste maanden in ieder geval afscheid hebben genomen van een deel van hun Bitcoin. Als we naar de korte termijn kijken, dan lijkt het aantal Bitcoin in handen van deze groep weer voorzichtig toe te nemen. Wat erop wijst dat de meest doorgewinterde Bitcoiners op dit moment aan de koopkant zitten.

Kostenbasis van 22.600 dollar

De kostenbasis voor lange termijn hodlers ligt momenteel op 22.600 dollar, wat betekent dat ze op het moment van schrijven over de gehele linie op een winst van 2,5 procent staan. Dat zijn niet de percentages die het verleidelijk maken om Bitcoin te verkopen. Zeker niet als je weet wat Bitcoin de laatste jaren heeft gedaan. Het enige wat deze groep in de problemen zou kunnen brengen zijn de macro-economische omstandigheden.

De macro-economische omstandigheden in de vorm van een hoge inflatie die mensen ongetwijfeld steeds meer onder financiële druk zet. Het is goed mogelijk dat mensen bij stijgende kosten een keer naar hun investeringen moeten grijpen om rond te komen. Bitcoin is daar helaas geen uitzondering op. 

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Zijn lange termijn Bitcoin hodlers aan het verkopen? verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters